enisoorhulpmiddelenthe Dark eye

Hulpmiddelen 2

Er zijn inmiddels officiele figure flats te krijgen voor the Dark Eye. Gewoon kopieren, uitknippen en plakken. Zo ontstaat er een driezijdige figuur. Handig voor de plaatsbepaling op je speltafel. Het boekje heeft 14 bladzijdes met alle monsters uit het Aventurian Bestiary boek en de meeste heldentype uit het Core Rule book. 

207029

Ik heb de PDF versie gekocht. ( Figure flats ) Na het printen heb ik als eerste een orc eruit geknipt. Het klusje is zo geklaart. In een handomdraai bouw je zo al je benodigde monsters voor je avontuur om het leven van de helden zuur te maken.

IMG_20170828_195515958

Helemaal overtuigd ben ik nog niet. Het werkt misschien beter op dikker karton. Het formaat is groot genoeg, bijna 28mm in vergelijking met een miniatuur.  Het doet mij sterk denken aan de figuren uit het instrumenten van de meester van het ODM spel jaren terug. Ik was daar ook al geen fan van.  Liever had ik platte ronde encounters gezien gedrukt op dik karton.

IMG_20170829_182450382
De oude kartonnen figuurtjes uit de instrumenten van de Meester.

IMG_20170828_195621540

Voor rond de 4 euro heb je voor relatief weinig geld een compleet arsenaal aan monsters en helden om je encounters visueler te maken tijdens het meesteren.

Star_fullStar_fullStar_fullStar_emptyStar_empty

0 gedachten over “Hulpmiddelen 2

 • Met een beetje zoekwerk kan je op het internet voldoende plattte figuren vinden van Pathfinder, D&D of MERP en dergelijke om je ODM collectie aan te vullen.
  Als spelmeester met 30+ jaren ervaring heb ik ondertussen kasten vol 28mm figuren uit allerlei bronnen bij elkaar gesprokkeld, maar je zal zien dat er telkens weer een hoognodig figuur in je collectie ontbreekt.
  Voor wie er het geld voor heeft zijn de regiment boxes van Games Workshop (XWarhammer en Lord of the Rings – wel erg prijzig) een ideale oplossing. Je kan tussen de 15 en 20 figuren aankopen die je dan kan samenstellen naar behoefte: goblins, orken, lizardmen (hagedismensen – in drie categoriën), avonturiers strijders, dwergen, elfen en tovenaars zijn met wat moeite nog te vinden op e-bay of in een hobbywinkel in je buurt – waar je waarschijnlijk ook gelijkgestelde zielen zal ontmoeten en je wereld weer wat groter wordt..

  Beantwoorden
 • Cafaristeir

  Ik heeb de oude Franse versie met de figuren (meubels, muren, monsters, helden) in PdF. Schrijf aan mij of jullie dat Pdf op die webzijde willen publiceren.

  Beantwoorden
 • Ik ben ook niet zo heel enthousiast over deze figuurtjes. Twee voorkanten? Nee, dat vind ik maar niks. Gemiste kans!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *