0 gedachten over “3 oudjes uit de Morgenster

 • De lay-out van deze avonturen is schitterend (en ook de anderen natuurlijk). Een dikke en welgemeende proficiat voor het werk dat je hierin steekt, Frank.

  Beantwoorden
  • …maar door dit mooie werk vind ik het nu des te jammerlijker dat de andere Morgensterren (voor 10 en na 23) wellicht voor altijd verloren zijn…

   (Laat dit je echter niet tegenhouden nog zaken te lay-outen, Frank! 😉 )

   Beantwoorden
   • Ik heb Tsadir weer een poging op dat playergilde gewaagd om ze boven water te krijgen… met de link naar deze drie Morgenster avonturen…. zal ijdele hoop wezen …. maar goed wie weet was deze laatste wel raak…

    Beantwoorden
   • nou of ik het beruchte 0 nummer wil…. ff dolletje, die was letterlijk handmade….. zonder een typemachine….. erna dat ouwe geval van mij, inclusief scheve letters, nee de toevoeging van Ed Doorn als editor was een hele verbetering… oh ja, ook Ed was in zijn nopjes met Frank’s werk.. maar dat zal die denk ik zelf wel kenbaar maken

    Beantwoorden
 • Hallo Frank,
  Wat gaaf om die avonturen in deze mooie versie te zien. Het was hartstikke leuk om aan de Morgenster te werken, ondanks de terreur van Ed Achtpoot. Ik vind het ook echt tof om te zien dat jullie die avonturen dertig jaar later nog steeds zo waarderen. Ik hoop dat de andere Morgensterren ook op de een of andere manier opduiken. Ik heb ze in elk geval niet meer, maar als ik iemand tegenkom die ze misschien heeft, zal ik er zeker naar vragen.
  Plezier,
  Ed Doorn

  Beantwoorden
  • Dat zou echt heel fijn zijn Ed! Ikzelf heb de Morgensterren 10 t.e.m. 23, en heb die gescand en op deze site gezet. Daar kwamen ook die avonturen uit.

   Als de nrs 1-9 en 24+ ooit zouden opduiken, zou het fantastisch zijn om ze hier ook te publiceren.

   Weet je misschien tot welk nummer men nog doorgegaan is?

   Beantwoorden
   • Als ik mij herinnerd drie jaargangen, maandblad….
    zal rond de 40 wezen…. blijf jammer dat het verhaal van inscannen bij goede voornemens blijf….
    op dit moment hou ik het er op dat jij Tsadir de enige overlevende copieën bezit

    Beantwoorden
  • Hoi Ed,

   Wat een eer dat je hier reageert. Wat vind je van de nieuwste OdM 5 editie?

   Beantwoorden
   • Ik speel het spel al heel lang niet meer en ken editie 5 niet goed genoeg om er echt op in te kunnen gaan. Wat mij altijd aantrok in OdM is dat het spel niet gedomineerd werd door eindeloze lijsten met tabellen. Rollenspel gaat voor dobbelspel, daar vond ik OdM erg goed in. Wat ik snel even lees over editie 5 is dat ook deze editie geschikt lijkt voor zowel de spelers die graag veel details in de regels willen zien, als die spelers die meer met eigen interpretatie en improvisatie willen spelen. Ik denk dat dat de fantasie en creativiteit van de spelers ten goed komt, daar ga je veel lol aan beleven.

    Beantwoorden
  • Ed herinner jij je nog het avontuur “De Zwarte Tweeling”?
   Dat beruchte avontuur (alleen al het pak papier dat Cor toegestuurd had gekregen) waar Andreas de Skull aka Zarathustra geript werd door Uruk Hai’s?

   Dat was nog eens een geweldig selfmade avontuur, weet alleen niet meer waar het vandaan kwam…. van de Kobold ? of van Joost “wat kost een paard”?

   Beantwoorden
 • Groot nieuws, voor Jan in ieder geval….
  Paul heeft de Morgensterren…. allemaal

  ik weet nog niet hoe het gaat (Jan is lid van die site…. dus hij kan zelf er mee aan de slag..)

  ik hoop dat ik jullie hiermee van enig steun ben

  Beantwoorden
   • Blijf afwachten …. ik durf nix meer te beloven… Enisor (Als ik um goed heb) en ik zijn hier al heel lang mee bezig

    Beantwoorden
   • Graag gedaan Jan.

    Je weet in ieder geval hoeveel nrs he mist. Tot 32 las ik.. (Moet zeggen dat ik meer dacht… maar ja tis 30 jaar geleden)

    Beantwoorden
  • Geweldig nieuws, Sjon! Welke site bedoel je precies? Het Rotterdams rpg forum of iets dergelijks?

   Beantwoorden
   • Update: heb het intussen gezien. Heel erg bedankt voor je inspanningen, ook aan Cor en Paul! Hou ons op de hoogte waar/wanneer ze als als download online komen! 😀

    Beantwoorden
   • Las net dat Paul open stond om het te regelen Tsadir…. denk dat het makkelijkste via jullie gaat…. hebben is hebben zou ik bijna zeggen….

    Beantwoorden
   • Ik wil de lijnen kort houden.
    En het via Tsadir laten gaan.
    Lijk mij de makkelijkste manier 😉

    Beantwoorden
   • Ik heb Paul een PM gestuurd. Hartelijk dank voor je rol als verbindingsofficier, Sjon! 😉

    Beantwoorden
 • De eerste twee “Morgensterren” zijn ingescand… stukkie nostalgie… op mijn typmachine… mijn ouwe telefoonnummer en huisadres…

  Leuk dat te lezen…. neem aan dat Tsadir ze hier snel on line zal zetten….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *