OdM 1Rodlofo's hoekwww.hetoogdesmeesters.com

Mijn held is een beruchte drakendoder …

“Mijn held is een beruchte drakendoder die reeds duizenden orken de keel heeft doorgesneden…”

Deze en andere onzin word vaak gehoord aan een speltafel waar nieuwe beginnende spelers zich aanmelden voor het begin van hun avontuurlijk leven. Natuurlijk kan de held nooit een dergelijke reputatie nakomen en zal dan al gauw worden gebrandmerkt als een leugenachtig figuur dat niemand meer durft in vertrouwen te nemen.
In dit artikel vind men enkele beschrijvingen van helden en andere inwoners van Avonturië die wél aan de verwachtingen kunnen voldoen. Alhoewel kort, vertellen ze heel veel over de held zonder in details te treden die daarna niet kunnen worden nageleefd (alhoewel sommige beschrijvingen op het randje zijn).

veel plezier.

PS
Ook verkrijgbaar in de nieuwe lay-out

hetoogdesmeesters.com fansite fantasy- rollenspel Nederlandse editie

Een gedachte over “Mijn held is een beruchte drakendoder …

 • Grappig dit te lezen.
  Wij hadden ook dat soort figuren.
  bv Grallog de Drakendoder. Niet dat die er ooit één gedood heeft. Maar dit was zijn wens,Als strijder een draak (liefst Reuze) te doden. Rare doodswens. De draak (een vliegende fort meer) kwam, in het eigen gemaakte avontuur De Zwarte Tweeling… de Drakendoder stond erbij en keek ernaar en als een stuiterend kind “een draak eeeeeen draak” te schreeuwen. Mijn held Pluto was de pineut. Maar Strijder…. en draken daar had hij al eerder mee te maken gehad…. terwijl de Drakendoder toekeek was daar die gigantische bijna episch gevecht… (waar ik de spelleider verdenkt dat hij de zwakke rollenspelers strafte door mij een heuse draak te laten verslaan waar de rest toekeek…) epische gevechten komen met zware wonden… mijn held overleefde het uiteindelijk niet… een deur bleek fataal… maar in de kanalen van de Morgenster Plato, Drakendoder.

  In het zelfde avontuur werd onze Zarathustra (type chaosknight) van zijn omvangrijke maar vooral stinkende schedelcollectie ontdaan….

  Basis wat ik wil zeggen… soms kan de spelleider ook bij zulke figuren bijsturen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *