fanmateriaalFranks hoek

Hulp gevraagd: SPP

Vorige week kwam Regelboek 1 uit van de spelersgroep RPGZ, deel 2 zit in de pijplijn maar er is een kleine verstopping en ik kan jullie hulp goed gebruiken.

De mannen van RPGZ hebben hun eigen »oog des Meesters« gemaakt, hoofdzakelijk gebaseerd op OdM en daarnaast andere spellen als inspiratie erbij gestopt. In het Regelboek Boek van de Kracht wordt uitgelegd hoe een Held zich kan ontwikkelen. Dat gaat door het gebruik van Bekwaamheidspunten (BKP), daarvan krijg je er 21 bij elke Graadsverhoging. Tot zo ver snap ik dit, maar in het boek komt ook de afkorting SPP voor, heel vaak zelfs, maar de afkorting wordt nergens uitgelegd.

Heeft iemand een idee waar SPP voor staat?

En hoe krijg je die SPP, zijn het gewoon Bekwaamheidspunten die je in zet voor specialisaties of is er een andere manier om aan SP-punten te komen?

Ik heb alle losse bladzijde van het Regelboek Boek van de Kracht in een pdf gestopt, je kunt het downloaden en zelf lezen of je kunt naar de bron, de Magische Kluis gaan.

Alvast bedankt voor de moeite.

2 gedachten over “Hulp gevraagd: SPP

 • Stefan(blunderfantasy)

  Hoi frank,
  ik weet niet of een van ons al had geantwoord, maar spp staat volgens mij voor SPecialisatie Punt.

  Als je bijvoorbeeld bij de bekwaamheid ‘schieten’ 8 bkw hebt, dan heb je 8 SP-punten om te investeren in diverse specialisaties, bijvoorbeeld 4 punten in ‘korte boog’ en 4 punten in ‘krijgsboog’, zodat je deze beide bogen perfect beheerst.

  Anderzijds, zou je ook kunnen kiezen om bijvoorbeeld 4 punten te investeren in ‘krijgsboog’ en maar 2 in ‘korte boog’ en 2 in ‘zweepboog’.

  Deze specialisaties zijn bedoeld om de meester wat meer opties te geven om helden met hoge bkw-waarden, in dit voorbeeld schieten, het iets lastiger te maken, door niet te vragen naar een ‘schieten proef’, maar naar een ‘schieten met de korte boog proef’.

  Ik hoop dat je hier iets mee kunt 🙂

  Beantwoorden
  • Dank Stefan,

   Het lijkt er op dat niemand eerder op deze vraag heeft gereageerd. Uiteindelijk heb ik in het boek gekozen voor “Specialisme Punt”. Zat ik er niet ver van af nu het ” SPecialisatie Punt” blijkt te zijn.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *