Franks hoek

Waarschuwing KMI

Het Keizerlijke Meteorologisch Instituut van Gareth geeft een waarschuwing voor alle Helden die zich in Avonturië bevinden.

Steeds maar warmere lucht wordt de volgende dagen naar ons land gestuurd. In het binnenland verwachten we een hittegolf en vanaf Winddag regelmatig temperaturen boven 30°C. Aardedag zal in alle provincies code oranje gelden, met uitzondering van de kust. Er is een grote kans dat code oranje met meerdere dagen verlengd wordt, maar dit gebeurt ten vroegste 24u voorafgaand aan de omstandigheden waarin het criterium geldt. In het Hoge Noorden en Bornland zullen de temperaturen minder hoog zijn. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op. De situatie dient opgevolgd te worden.

Drink voldoende
Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door transpiratie. Matig het gebruik van alcohol (Dwergen!). Zorg dat u altijd een veldfles met water bij de hand heeft, zeker als u naar buiten gaat of met paard en wagen op pad gaat.

Houd uzelf koel
Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw en beperk lichamelijke inspanning in de middag. Maak gebruik van de koelere ochtend en avond om naar de markt te gaan of te wandelen.

Voor Helden geldt het dringend advies om niet op avontuur ta gaan, blijf uit de zon en vermijd grote inspanningen. In plaats van een draak te verslaan of Orken te verjagen doet u er beter aan om de komende dagen dorp- en stadsgenoten te helpen. Breng eten aan de armen, zorg voor de ouderen.

Hoofd Meteorologisch Instituut
Christophorus Henricus Dedericus Buys Ballot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *