andere role playing gamesRodlofo's hoek

For Coin & Blood: Second Edition

Deze Kickstarter loopt nog maar een week, dus ga snel kijken of het iets voor je is.

Het gaat er bij For Blood and Coin om dat onze helden eens de andere zijde van het bestaan kunnen zien. In mijn lange leven achter het scherm heb ik geregeld – veel vaker dan je zou denken – de vraag gekregen: “Wanneer mag ik/mogen wij eens de slechterik spelen.” Waar dit een interessant gegeven lijkt is OdM niet echt opgezet om met kwaadaardige figuren om te gaan. Bovendien werkt de inclusie van een zo’n figuur in een heldengroep noot echt. In het begin is het leuk, maar het eindigt altijd in ruzies en soms zelfs een breuk tussen spelers in een groep. For Blood and Coin, daarentegen laat een spelmeester toe de hele groep een kwaadaardig karakter te laten spelen zonder dat dat gevolgen heeft voor het OdM spel. Op die wijze kan deze jeuk ook verholpen worden. Bovendien is het voor de spelmeester leuk om de slechte karakters van de spelers later te verwerken in zijn of haar OdM avonturen waarbij de helden geconfronteerd worden met hun eigen slechte ik, hopelijk met de realisatie daarvan. Ik raad dit product aan als een erg goede afleiding voor “kwaadaardige” spelers en hoop dat er de nodige lessen uit worden getrokken.

For Coin & Blood is een klassiek geïnspireerd fantasie-rollenspel, dat kiest voor het spelen van het uitschot en de schurken waar je normaal gesproken tegen vecht in de meeste fantasie-campagnes!
Het spelen van moordenaars, cultleiders, schurken en meer, For Coin & Blood bekijkt de andere kant van de medaille van fantasie-rollenspel. Geïnspireerd door de geschriften van auteurs als Kate Elliot, Joe Abercrombie, Sarah Monette, Glen Cook, Anna Smith Spark, Scott Lynch en meer, is For Coin & Blood een duister fantasie rollenspel over antihelden, dieven en moordenaars, geworteld in de donkerste uitspattingen van de mensheid.
Terwijl de meeste rollenspellen hun moordenaars verbergen onder de mantel van “held” (ik bedoel, welke “held” valt ondergrondse gangen binnen op zoek naar schatten en vermoordt de bewoners omdat hun hele soort “kwaad” is), maakt For Coin & Blood geen pretenties over wat het je vraagt te zijn. Jullie zijn de schurken die andere campagnes bestrijden. Jullie zijn de cultleiders, moordenaars, gevallen edelen, moordenaars, huurlingen, necromancers en schurken.

Automatische vertaling

De Kickstarter is al ‘gebacked’, het benodigde geld is al binnen maar je kunt altijd meedoen om het boekwerk te kopen, voor €10 of meer krijg je de PDF, gooi je er €25 tegen aan dan krijg je ook een daadwerkelijk boek. Let wel: de PDF is volgende week meteen te downloaden voor het boek zul je moeten wachten tot november, want die moet nog gedrukt en verzonden worden.

Bekijk alle informatie op www.kickstarter.com/projects/gallantknightgames/for-coin-and-blood-2nd-edition

Een gedachte over “For Coin & Blood: Second Edition

  • Ooit wel eens een groep bandieten gespeeld in een op OdM gebaseerd systeem. Was 2 avonden erg leuk. Maar toen gingen we toch weer “goede” dingen doen. En hebben we de groep opgeheven en zijn weer “normale” helden gaan spelen. We zijn de bandieten later nog wel tegen gekomen op ‘gezocht dood of levend’ posters.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *