Franks hoekGeschiedenis

Bestiarium

Bestiarium. West-Frankrijk, ca. 1450. [10 B 25]

Een Bestiarium is ons, Helden uit Avonturië, niet onbekend. Maar wat dacht je van deze! Een boek uit de vijftiende eeuw met prachtige tekeningen. Ruim honderd bestaande dieren, zoals de beer en de krokodil, maar ook imaginaire, zoals de eenhoorn en de satyr, worden erin beschreven en afgebeeld. Voor Meesters is dit een mooie bron om spelershulp te maken, wil je je Helden laten zien hoe dat ene beest eruitziet dan kun je wellicht hier een afbeelding vinden. Of je kunt je laten inspireren om eens een bijzonder dier het pad te laten kruisen met de Helden. Maar je kunt ook gewoon alleen kijken en genieten van deze wonderbaarlijke tekeningen.

Het boek is in het echt te bekijken in Het Huis van het Boek in Den Haag, Wil je het online bekijken, dan moet je naar www.metabotnik.com, daar zijn nog heel veel andere foto’s en afbeeldingen te bekijken.

Heel veel kijkplezier.

Een gedachte over “Bestiarium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *