Bijdragen NielsfanmateriaalonofficieelPlattegronden

Het eiland Øyavnoe

Het Eiland Øyavnoe is een eiland op het noordelijk halfrond van Dere maar kan feitelijk overal geplaatst worden op de kaart. 

Øyavnoe is mijn eerste poging om een gebied te creëren waar avonturiers op pad kunnen gaan zonder de bestaande geschiedenis en verhaallijnen van Avonturië te doorbreken of door een foute beslissing aan te passen. Want hoewel ik de gedetailleerde kaarten van Avonturië fantastisch vind, mis ik de bijna lege kaart van OdM1 waar je naar eigen inzicht steden en dorpen kon plaatsen. Ook de niet of nauwelijks aanwezige achtergrond gaf je als speler alle ruimte om op avontuur te gaan zoals de ontdekkingsreizigers van weleer.  

Øyavnoe is op die manier opgezet met 4 steden met een globale beschrijving en op de achtergrond een niet verder uitgewerkt mysterie over het wegennet waar je als spelgroep je eigen draai aan kunt geven. Een hint van het bestaan van nederzettingen van mens en elf in de bossen en misschien wel militaire geheimen die het normale volk niet mag weten. En dan zijn er ook nog de dwergen… 

Kortom Øyavnoe is een open spelwereld die door iedere spelgroep naar eigen inzicht is te gebruiken. 

Veel speelplezier toegewenst, 
Niels 

2 gedachten over “Het eiland Øyavnoe

  • Bart VdE

    Bedankt voor deze toevoeging Niels, heel fijn om zo een aparte zone te hebben waar we wat vrijer kunnen zijn met onze fantasie zonder het risico om tegen bestaande verhaallijnen in te gaan 😉

    Beantwoorden
    • Graag gedaan, hopelijk kan het eiland een bron vormen voor veel avonturen.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *