Franks hoekhulpmiddelenLeukmonsters

Les Champidragons

Vandaag wil ik jullie iets laten zien waar ik meteen van onder de indruk was, het zijn Champidraken!
Een jonge man, een Waal die in Bretagne woont, is illustrator en heet Xavier Collette. Hij noemt zich Coliandre, heeft een website (www.xaviercollette.com) en een Twitter-account (Coliandre) en vast nog meer. Coliandre werkt voor bordspellen (zoals Dixit, Mysterium, Abyss), strips, kinderboeken, covers en concept art. Hij houd van het creëren van fantasiewerelden en wezens!

Shiitake

Dat laatste is zeer zeker niet gelogen. Vorig jaar zomer bedacht hij dat iets wilde doen met paddenstoelen en draken en kwam zo op het idee van champidragons. En wat een goed idee was dat en welke prachtige resultaten leverde dat op. Vijftien verschillende paddenstoelen gebruikte hij als uitgangspunt voor evenveel draken (draakjes zou je ook kunnen zeggen).

Je merkt al ik ben helemaal onder de indruk van deze jonge man en zijn werk. Ga naar zijn website (als rechtgeaarde Waal schrijft hij alles in het Frans, dus succes of gebruik een online vertaler), ga meteen naar het overzicht van de vijftien champidragons. Misschien vind je wel een mooie draak die je aan spelers wilt voorstellen de volgende keer dat ze door een bos trekken. Ik kan me voorstellen dat je de draken het formaat geeft van een paddenstoel maar net zo goed is het toch een metershoge verschijning.

Tot slot nog een ding over het gebruik van zijn beeldmateriaal. Veel mensen vragen om het te gebruiken, of hij prints van wil verkopen. Maar dat wil hij niet. Iemand vraagt of zijn werk gebruikt mag worden in een kleine spelersgroep, Coliandre geeft daar in zijn beste Engels antwoord op:

You can use them for a personnal campaign if you want.
But please keep it personnal. No frame, logo added to them. Not in an online database. Just for you and your friends (small groups, please) playing with you.
Thanks.

Coliandre

Mijn toevoeging zou zijn, pak niet alle vijftien van hem af maar gebruik een of twee draken in een avontuur als je dat wilt en vertel na afloop aan je spelers dat je materiaal van Xavier Collette hebt gebruikt, zo beloon je hem een beetje voor zijn werk. En laat een reactie achter op zijn website of koop iets in zijn winkeltje, dat vinden artiesten fijn.

2 gedachten over “Les Champidragons

  • Leuke draakjes, zeker bruikbaar om ze in een bosrijke omgeving op te laten duiken. Prettige tekenstijl sommige zijn erg schattig (weet niet of dat een positieve eigenschap is voor een draak…).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *