Franks hoekhet boek van de regelshulpmiddelenmagieOdM 2

Elixers, Giffen en Kruiden

Er staat al een boek over Elixers, Giffen en Kruiden, maar ik neem graag oude boeken onderhanden om ze wat op te frissen. Dat heb ik met dit boek ook gedaan. Dus vandaag presenteer ik met trots de nieuwe uitgave van Elixers, Giffen en Kruiden.
In deze alchemistische gids voor Avonturië, vertaald door Arnold Zwanenburg en uitgegeven door OdM Drachten, vind je van alles over wat de natuur je kan geven. Zoals de titel al aangeeft het behandelt drie hoofdgroepen, Wondermiddelen en Helletincturen, Giffen en Venenische Tincturen en Avonturijnse kruiden. Voor Helden die zich in de Heelkunde en Alchemie willen verdiepen is dit boek nuttig als ook voor de Meester die de helden wil verrassen met een gevaarlijk goedje of juist een erg nuttig zalfje.

De teksten zijn uit het Duits vertaald door Arnold Zwanenburg vriend van OdM Drachten. Een zeer goede vertaling, dat mag zeker gezegd worden. Deze spelersgroep bracht het uit in de late jaren 80 van de vorige eeuw (denk ik).

Veel plezier met het bereiden en gebruiken van deze drankjes, zalfjes en tincturen, als je de juiste ingrediënten hebt kunnen bemachtigen.

Een gedachte over “Elixers, Giffen en Kruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *