andere role playing gamesAvonturen

Deathtrap Dungeon

Een solo-avontuur van een heel andere rpg-spelsysteem maar een klassieker en met eenvoudige regels. Het verhaal is geschreven door Ian Livingstone in 1984 (da’s lang geleden), in dezelfde tijd dat ons eigen geliefde spel ontstond. Het was toen in boekvorm uitgegeven, in 1998 kwam er een gedigitaliseerde versie uit voor zowel windows computers als ook voor de Playstation. En nu is er opnieuw een versie uitgebracht, voor Windows, Mac, iOS and Android, dus er is een apparaat dat je hebt waar het op werkt.

Deathtrap Dungeon is een fantasie scenario dat zich afspeelt in het met valstrikken en monsters gevulde labyrint van Fang. De speler neemt de rol aan van een avonturier die besluit mee te doen aan Baron Sukumvit’s “Trial of Champions” en de “Deathtrap Dungeon” te trotseren. De speler moet het opnemen tegen vier andere avonturiers, monsters verslaan, door het doolhof van kerkers navigeren en bepaalde edelstenen verzamelen, die de sleutel zijn om te ontsnappen en de Trial te winnen.

In plaats van dat je zelf moet lezen, wordt je toegesproken door een verteller (Eddie Marsan) en zijn er op bepaalde momenten keuzes te maken, zoals je kent van solo-avonturen, ga je noordwaarts of zuidwaarts, open je een deur. En natuurlijk zijn er gevechten waardoor je Levensenergie (Strength) daalt, maar ook kun je vallen tijdens een Behendigheidsproef (Skill). De derde eigenschap die gebruikt wordt is geluk (Luck). Je ziet het is eenvoudig van opzet. Aan alles is gedacht, de scores worden bijgehouden, de dobbelstenen rollen en de plattegrond wordt vanzelf bijgehouden.

Het spel is nu te koop voor zo’n €3,50 voor op je iPad en €6,59 bij Steam. Er is ook een demo waar je ook alle links vind naar de verschillende platformen. De verteller spreekt in het Engels, dat is de enige taal die het spel kent, maar je kunt ondertiteling aanzetten, ook in het Engels maar wellicht maakt hat dat net wat makkelijker om alles te kunnen volgen (voor mij in ieder geval wel), klik op het tandwieltje rechtsboven om subtitles aan of uit te zetten.

3 gedachten over “Deathtrap Dungeon

 • Rudolf Trost

  Deathtrap Dungeon is slechts één van meer dan vijftig solo avonturen geschreven in de Fighting Fantasy reeks. Elk van deze avonturen is een echte aanrader daar je er als spelmeester heel wat ideeën kan uithalen voor je eigen avonturen.

  Beantwoorden
 • Onlangs 3 verhalen uit de Fighting Fantasyreeks aangeschaft en ze zijn inderdaad aan te raden.

  Beantwoorden
 • Zo als Rudolf schreef, Ian Livingston is samen met zijn compaan Jackson verantwoordelijk voor de Fighting Fantasy reeks dat wij al speelde bij de Morgenster (in de dagen dat wij op nieuwe avonturen als Nedime en zo zaten te wachten) als alternatief. Ik zelf vond het niet zo geweldig als mijn broer dat weer wel deed, maar als alternatief zeker een aanrader (de gehele serie)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *