Bijdragen NielsGeschiedenisLeukOdM 1

Een spel voor deze tijd

UIt de oude doos maar nog steeds actueel:

Het Oog des Meesters
Dit fantasy-rollenspel is in Amerika geboren en werd op slag een complete rage onder de naam Dungeons & Dragons”. Op dit moment steekt het in Amerika en Engeland het klassieke Monopoly in populariteit naar de kroon. Honderden boeken zijn verschenen, spelersclubs en speciale tijdschriften werden opgericht. Duitsland volgde en nu gaat ook Nederland eraan geloven.

Een nieuwe spelsensatie
Het Oog des Meesters is een spannend nieuw fantasy-rollenspel waarin de spelers zich wagen in Avonturië, het land waar elk spel zich afspeelt. Iedere speler heeft een rol; zij zijn de helden die gezamenlijk een fantastisch avontuur beleven. Of ze hun doel bereiken, hangt af van hun inventiviteit, hun moed en hun behendigheid én van de worp met de 20-zijdlge dobbelsteen.

Een spel voor iedereen
Het Oog des Meesters kan gespeeld worden door ‘helden’ van ca. 12 tot 88 jaar. Met een paar eenvoudige basisregels kun Je het al spelen, maar het biedt ook de ingrediënten voor dagenlang speelplezier voor ervaren spelers, vol vervaarlijke valkuilen en ingenieuze breinbrekers.
Het is een spel dat net zo makkelijk of ingewikkeld gemaakt kan worden als de spelers zelf willen.

Een spel voor deze tijd
Fantasy is een trend en Het Oog des Meesters past daarin. Het is een must voor iedereen die van Tolkien genoten heeft. Juist nu, in het tijdperk van televisie en computer, omdat het als geen ander spel fantasie en creativiteit tot zijn recht laat komen. Het is een gezelschapsspel waarin veel overlegd moet worden en waarin de ‘helden’ niet tegen elkaar, maar met elkaar ten strijde trekken.
Ontdek Avonturië, de wereld van Het Oog, des Meesters.
Wilt u regelmatig op de hoogte worden gehouden van de activiteiten rondom Het Oog des Meesters, neem dan contact op met ons secretariaat: Het Oog des Meesters, Postbus 2073, 3500 GB Utrecht.

Reclamefolder ODM jaren 80

2 gedachten over “Een spel voor deze tijd

  • Leuk om te lezen en om te zien dat er nog liefhebbers zijn die op deze manier interessante informatie willen delen. Vanuit een (ver) verleden van oa AD&D en diverse Games Workshop spellen ben ik recent weer begonnen met het verzamelen van bordspellen en RPG’s.

    Via de (Duitse) bordspellen van Schwarze Auge kwam ik Het Oog des Meesters op het spoor. Ik heb inmiddels alles compleet, op het 8e avonturenboek na. Ook heb ik de OdM Professioneel set, maar zie die nu een beetje als dubbelop.

    Beantwoorden
  • Heel gaaf spel, kan ik uit eigen ervaring zeggen. Je kunt jezelf er echt in verliezen, net zoals met Warhammer Age of Sigmar. Fantasy is inderdaad trendy, maar toch ook voor echte liefhebbers die bijvoorbeeld alles van Tolkien gelezen hebben. Dank voor het artikel!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *