het boek van de regelsOdM 2

OdM2 alle (oude) regelboeken

Na alle jaren dat hier heel veel te vinden is over de vroegere versies van het Oog des Meesters, mag ik vandaag aankondigend dat alle Regelboeken van OdM2 nu hier te vinden zijn. De oplettende kijker had al door dat Regelboek II en het boek over Magie al gepubliceerd waren maar – heel opmerkelijk – “Het pad van Avontuur Regelboek I” hier nog niet tussen stond. Vandaag is de lacune opgevuld.

Met dank aan Niels die het boek van voor tot achter heeft in gescand, inclusief de plattegrond. Je vindt hier nu dus de volgende drie boeken:

De twee regelboeken zijn scans van de originele boeken uit 1988. Het Magieboek is een vertaling van Ronnie en heeft ook zelf de opmaak ervan gedaan.

Het is mij een raadsel waarom »Het pad van Avontuur« nog niet eerder op de website verschenen is, maar met zoveel materiaal is het logisch dat er wel eens wat over het hoofd wordt gezien. Maar vanaf vandaag is het compleet.

Op dit moment zijn Bart en Frank bezig om deze Regelboeken naar de eenentwintigste eeuw te brengen, we nemen de boeken onderhanden, passen de nieuwe spellingregels toe en waar nodig ook de vertaling en bewoording en het komt in de lay-out van de boeken van OdM1. Maar dat is voor volgende maand (hopelijk).

Veel leesplezier met deze oude teksten.

Een gedachte over “OdM2 alle (oude) regelboeken

  • Ik en Frank zijn hier nog steeds aan bezig. Dit vraagt wat meer werk dan verwacht. Alles wat je nodig hebt vind je zowiezo in de scans 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *