Avonturijnse wetenswaardighedenOdM 1OdM 2

Avonturijnse wetenswaardigheden: de Eenhoorn

De Eenhoorn

In het meinummer van de Morgenster was een tekening van een Eenhoorn te zien.
Verder stond er echter niets over het dier vermeld. Het is jullie uiteraard bekend dat de Eenhoorn in Avonturië voorkomt, vandaar dat ik in de oude geschriften op zoek gegaan ben naar informatie over het dier. Daarbij ben ik het volgende aan de weet gekomen.

Sommige Avonturijnen hebben op hun trektochten weleens een Eenhoorn gezien, maar dan op zo’n grote afstand dat zij alleen het silhouet van het dier maar konden zien. Een Eenhoorn lijkt op het paard, maar het is altijd spierwit en heeft een gedraaide hoorn midden op het voorhoofd. Maar terwijl er van paarden natuurlijk hengsten en merries zijn, zijn er van Eenhoorns vreemd genoeg alleen maar hengsten.

Wat voor vele paardenliefhebbers een bron van ergernis is, is het feit dat een Eenhoorn niet te temmen is. Het is echter wél zo, dat een Eenhoorn zich tot mooie vrouwen aangetrokken voelt, daar zal hij alles voor doen. Als een vrouw in nood verkeert kan het gebeuren dat een Eenhoorn op komt draven en haar te hulp schiet. Als zij dan in veiligheid is verdwijnt de Eenhoorn weer. Een oudere man heeft mij verteld dat hij weleens door een Eenhoorn geholpen is, maar waar het dier vandaan kwam kon hij mij niet vertellen. Het dier was opeens ter plekke, en verdween weer op dezelfde geheimzinnige wijze.
Een andere merkwaardige eigenschap van de Eenhoorn is, dat het dier weliswaar onsterfelijk is, maar dat het in een gevecht toch gedood kan worden.
De intelligentie van de Eenhoorn ligt hoger dan die van de mens, maar het dier kan niet spreken. Het dier kan men overal in Avonturië tegenkomen, maar dit zal slechts zelden gebeuren, omdat het een van de zeldzaamste dieren van Avonturië is.

Bijzonderheden

De Eenhoorn voelt zich dus tot vrouwelijke personen aangetrokken. Een heldin die een Eenhoorn in de ogen kijkt moet een Charisma-proef doen. Lukt die proef, dan sluit de Eenhoorn zich bij haar aan. Hij zal voor lange tijd bij haar blijven en haar op vele gebieden helpen. Hoelang de Eenhoorn bij haar blijft, dat weet alleen de Meester.

De Eenhoorn in het spel

In het spel zal de Eenhoorn in de regel als een soort noodhulp optreden. Hij zal dus de helden uit een moeilijke situatie redden en daarna weer verdwijnen. Een Eenhoorn kan als rijdier benut worden als hij dit toe wil staan; het dier is niet als zodanig te temmen. Het kan elke ruiter dragen en gedraagt zich in een gevecht als een ervaren strijdros.

Scores:

MOED                                                  30           AANVAL              14

LEVENSENERGIE                              50           AFWEER              10

BEVEILIGLING WAPENRUSTING 1             TREFPUNTEN    1D6 (de Hoorn)

SNELHEID                                           15                                          2D6 (de hoeven) Uithoudingsvermogen                  100         Monsterklasse 30

uit de Morgenster Nr. 15 juli 1987

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *