Franks hoekLeuk

#InternationalTabletopDay

Vandaag is het International Tabletop Day (hoe vertaal je tabletop?). Dus alle bordspellen kunnen in het zonnetje worden gezet en ook ons geliefde spel hoort erbij. Zoek gerust op je favoriete sociale kanaal naar deze hashtag en laat je verrassen door al het moois dat op tafel gezet kan worden.

Welk bordspel zou in elke huiskamer te vinden moeten zijn? Een klassieker of juist een nieuw spel? Laat je horen in de reacties.

3 gedachten over “#InternationalTabletopDay

 • Persoonlijk veel lol gehad met het spel Ridderstrijd van MB

  Maar wat echt niet mag ontbreken in een spellen kast is Monopoly (eender welke versie). Het blijft toch de klassieker onder de bordspellen.

  Beantwoorden
 • Ridderspel kende ik nog niet, past goed bij een spelcollectie van OdM-liefhebbers.

  Monopoly is wel een klassieker maar ik zou het niemand aanraden om het te spelen, want het is in wezen geen leuk spel.

  Wat een leuk verschijnsel is bij Monopoly is dat vele families eigen spelregels hebben toegevoegd. Er is een spelregel die de meeste mensen hebben die niet officieel bij de spelregels hoort. Dat is “Vrij Parkeren”. Bedenk maar even wat jullie thuis met dat vakje doen… Bij de meeste huishoudens is dit het vakje waar je geld kunt krijgen. In het midden van het bord komt al het geld dat betaald moet worden met de kaartjes (Alg. Fonds en Kans) en diegene die op “Vrij Parkeren” komt mag al dat geld pakken.
  Deze regel is de reden waarom sommige spellen uren kunnen duren. Een speler die slechte straten heeft zou eigenlijk snel failliet moeten gaan maar door Vrij Parkeren wordt het onafwendbare uitgesteld, want uiteindelijk zal het geld naar de Monopolist gaan. En duurt het spel onnodig lang.

  Beantwoorden
  • Ergens ben ik het wel met je eens dat Monopoly geen leuk spel is.
   (Wij hadden idd de huisregel van Vrij Parkeren zoals jij het beschrijft.)
   Maar de vraag was;
   “Welk bordspel zou in elke huiskamer te vinden moeten zijn?”
   En dan blijf ik er bij dat Monopoly niet mag ontbreken. Ik vind dat iedereen een versie in huis moet hebben zelf heb ik onlangs de wielereditie aangeschaft.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *