Franks hoek

Hoe noemen jullie dat?

Vanavond kijk ik ter ontspanning TV en kom langs het programma “Iedereen beroemd” gezapt. Daar begint net het onderdeel Homo Universalis. Bij de Nederlandse commerciële maken ze van dat ene onderdeel een heel programma, maar op de Belg wordt het in negenennegentig stukjes opgedeeld.

De opdracht is om van papier een vliegtuigje te maken en dat dan zo te gooien dat het op een tafel landt die een meter of twee verder op staat. Aan elke tafel staat een team van vier personen. Na het startschot gaat iedereen meteen aan de slag om er eentje te maken. Na elke mislukte worp moet er een nieuwe vliegtuigjes gemaakt worden. Niks bijzonder zou je denken tot dat ik hoor wat ze zeggen.

Vliegtuigje plooien

Watt?!?!

Het is omdat er beeld bij is en ik zie wat ze aan het doen zijn, als dit een hoorspel was geweest had ik geen idee wat ze deden.

Dus hier is voorbeeld No. 2573.

Voor de bezoekers uit België, jullie Noorderburen noemen dit vliegtuigje vouwen, niet plooien, maar vouwen.

Een gedachte over “Hoe noemen jullie dat?

  • Wij gebruiken gewoon beide, denk ik. Iedereen hier zou ook wel vouwen verstaan.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *