Franks hoekGeen categorie

Achim Kennin Steigert

In het leven kom je verschillende soorten mensen tegen, lieve en aardige mensen, behulpzame mensen, lastige types, vervelende mannen, mensen die denken alles te weten, positief ingestelde en natuurlijk ook minder positief ingestelde mensen. Echt van alles loopt er vrij rond en je kunt ze op de meest onverwachte momenten tegenkomen. Dat maakt ons leven hier op aarde zo verrassend, want je weet nooit wat voor type de volgende persoon is die je leven instapt.

Een van die mensen die je tegen kunt komen als je je bemoeit met »Het Oog des Meesters« is ene Achim Kennin Steigert, vaak noemt hij zich Kennin en hier schrijft hij wel eens een reactie als realkennin. Deze persoon valt in de categorie, ach laat ook maar. Laat ik dit zeggen; Achim is nog eigenwijzer dan ik, dat is dus voorbij stronteigenwijs.

een kabouter met een korte baard

Ik heb Achim nooit ontmoet, ik zou hem niet herkennen al stond hij recht voor mij, weet niet hoe oud hij is wat hij doet of heeft gedaan als werk. Het enige dat ik denk te weten is dat hij uit de buurt van Antwerpen komt. Wanneer ik aan hem denk zie ik een kabouter (dus niet een dwerg) met een lange baard voor me, weet ook niet waarom maar zo stel ik me hem voor. O ja, ik haat Achim, uit de grond van mijn hart, weinig mensen die ik zo veel tegenspoed toewens als Achim Kennin Steigert. Helaas leeft hij nog want zaterdag 6 november vond hij het nodig om zich te bemoeien met wat hier geschreven wordt. Alsof ik zit te wachten op realkennin. Niemand zit te wachten op meneer Steigert, echt niemand. En mocht er toch iemand geïnteresseerd zijn in wat Steigert te zeggen heeft dan zul je dat hier niet (meer) vinden.

De beheerder van deze website kan naar eigen goeddunken bepalen wat hier wel en wat hier niet geplaatst wordt, en heel toevallig ben ik sinds een tijdje die beheerder. Tijd en geld steek ik in deze website en dat geeft mij – zeg ik zelf – enige privileges. Ik bepaal hoe de site eruit ziet, en schrijf zelf berichtjes, zoals deze. En ook kan ik reacties die geplaatst worden verwijderen of aanpassen, allemaal naar eigen inzicht en goeddunken. Ja soms is het fijn om de baas te zijn.

Had ik al gezegd dat ik Achim Kennin Steigert haat? Van Dale beschrijft dat als volgt: “een ge­voel van die­pe af­keer voor iemand, ge­paard met het ver­lan­gen om die per­soon te zien on­der­gaan, al of niet ook om hem leed te doen”, of de pik heb­ben op iemand, iemand het licht in de ogen niet gun­nen, iemand niet lus­ten, allemaal zinnen die omschrijven wat ik voel als ik de naam Achim Kennin zie. Ja soms kom je iemand tegen die je nooit meer vergeet.

Dus realkennin, wil je je nooit meer bemoeien met zaken die op deze website worden besproken! Zolang ik de beheerder van deze website ben je hier niet welkom, zoals je ook bij andere mensen niet meer welkom bent. Als ik het kon zou ik er voor zorgen dat je deze website niet meer kan bezoeken maar dat is lastig te verwezenlijken.

Is dit onaardig, is dit rancuneus, is dit een beetje over de top? Ja, driewerf ja. Had ik dit beter niet kunnen schrijven en publiceren? Waarschijnlijk.

9 gedachten over “Achim Kennin Steigert

 • Ik ken Achim Steigert persoonlijk en kan me alleen maar achter de mening van Frank scharen. Niet dat ik Steigert haat, dat gevoel laat ik niet toe in mijn bestaan, maar een hartgrondige hekel, ja die heb ik wel. Ja, de man kent het Oog des Meesters, maar slaagt er niet in een groep rond zijn tafel te krijgen vanwege (teveel om op te noemen). Ik heb twee van de mensen die met hem hebben gespeeld in mijn groep en zijn naam geld bij die mannen als een vloek.
  In de latere jaren 80 heb ik het ongeluk gehad om Steigert ook in mijn groep te mogen verwelkomen, wat leidde tot dreigementen tot het ontbinden van die groep als hij niet werd verwijdert. We speelden toen al WFRP, en elke actie werd door Steigert vergeleken met ODM en hoeveel beter dat spel wel was. Hij vroeg zelfs om mijn positie als game master over te nemen en OdM te gaan spelen. Toen we dat toestonden kwam hij op de proppen met een tweede Meester om hem bij te staan in het avontuur dat hij in gedachten had.
  Ik heb toen in The Lonely Mountain afgesproken met Steigert en die tweede Meester en was onmiddelijk verontwaardigd door diens aankondiging dat hij gemiddeld twee helden doodde per spelsessie omdat spelers daar nu eenmaal toe dienden…
  Elke ontmoeting met Steigert begint met de zin “Kende ga odm al?” Ja, de man is vreselijk fanatiek bezig met het spel, maar bij elke nieuwe editie is hij de voorgaande al vergeten.
  Gelukkig is het nu reeds enige tijd geleden dat ik hem nog heb ontmoet, maar het is onvermijdelijk dat mijn geluk eens opraakt en ik weer naar zijn overloze en betweterige gezeur moet luisteren, want ontkomen is er niet bij.
  Maar weet wel dat hij in de “betere” rollenspel kringen van Antwerpen als een lachertje word beschouwd en dat iedereen zijn uiterste best doet Steigert te ontlopen…

  Beantwoorden
 • Tijl Uilenspiegel

  Best gewoon negeren. Olie op het vuur gooien, leidt tot niets.

  Beantwoorden
 • “Haten” is een woord dat ik evenmin kan hebben. Ik volg Rodlofo daar volkomen in.

  Beantwoorden
 • Ik heb recent geprobeerd om deze Steigert er op Facebook van te overtuigen dat bepaalde van zijn politieke denkbeelden gebaseerd waren op halve waarheden en uitspraken die volledig uit de context getrokken waren en die hij soms ook fout citeerde. Hij heeft me dan maar geblokkeerd. Een zwaktebod vanwege een beklagenswaardige querulant.

  Beantwoorden
  • Rudolf Trost

   Ik ken Steigert persoonlijk en de man heeft grote problemen met het niet gelijk hebben. Toegegeven, niemand heeft een grotere liefde voor OdM, maar spijtig genoeg is die liefde ook verbonden met zijn ego. Steigert is als een trekpaard met oogkleppen. Hij kent maar èèn weg en zal daar nooit van afwijken, ondanks het feit dat er soms obstakels opduiken die hij
   dan ontkent.
   De man heeft dus ALTIJD gelijk, zelfs als hij ongelijk heeft, en weigert halstarrig daarover te discusieren.

   Beantwoorden
   • Regel 1: Ik heb gelijk.
    Regel 2: indien U denk dat ik ongelijk heb ga dan naar Regel 3
    Regel 3: zie Regel 1

    Beantwoorden
    • Rudolf Trost

     Perfecte beschrijving. De man is dè autoriteit op het gebied van OdM en Dere. Hij kan je zelfs zeggen hoe groen het gras is in het Kosh gebergte op 500 schreden hoogte. Maar dat maakt hem nist tot een goede spelmeester
     Wee je gebeente als de acties van je held ertoe leiden dat een woud door vuur wordt vernietigd: of een instorting een grondverzakking teweeg brengt. Je speelt dus letterlijk op rails en ziet de stations passeren…

     Beantwoorden
     • Tja je heb ze in mooi Nederlands heet dat een beetweter of betweter…. lol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *