www.hetoogdesmeesters.com

Het jaar zit er op

We zijn dit schrikkeljaar doorgekomen en het was geen saai jaar. Er is van alles gebeurd, dat wil ik in dit overzicht laten zien. We beginnen met de koele cijfers van 2021.

Net als de Corona-cijfers ziet het aantal berichten dat gepubliceerd werd er ook elke maand anders uit, met hoogte- en dieptepunten en zelfs een hele maand radiostilte in oktober. Toch werden er in totaal 61 berichten geschreven, gemiddeld 5 per maand.

Deze website is geen eenrichtingsverkeer, jullie bezoekers laten zeker van zich horen, al kunnen jullie ook zelfs stil of heel rustig zijn. Een bericht kreeg de meeste reacties, maar liefst 65 stuks, waarvoor dank.

Het forum werd het afgelopen jaar ook bezocht, met 14 vragen en een veelheid aan antwoorden (60 stuks) was het ook op dit onderdeel niet stil.

Jullie de bezoekers

Hier wat grafiekjes van het afgelopen jaar, aantal bezoekers per dag. Bedenk dat steeds meer mensen niet gevolgd willen worden met hun webbrowser en dat respecteren wij, dus het aantal kan hoger liggen. Quizvraag; wat is die hoge piek, welk artikel kwam toen uit?

Jullie zijn naast trouwe bezoekers ook nog eens mensen die de tijd nemen. 325 seconden is gelijk aan ruim 5,5 minuten, 650 seconden is ruim 10 minuten. Het zijn gemiddelde, dus er zijn ook mensen die het niet zo lang uithouden op deze website.

Downloaden, een favoriete bezigheid van jullie, en er zijn er die er nog snel gebruik van maakte. Daarna is het rustiger met het downloaden van bestanden, wat logisch is want er is nog maar weinig te downloaden.

waar komen jullie toch vandaag?

En verder…

Het akkefietje met Elfenlot zorgde ervoor dat deze website niet meer een bron is van het oude materiaal en zorgde voor een verhitte discussie over hoe om te gaan met het oorspronkelijke materiaal. Zoals het hoort in een discussie zijn er meerdere visies, maar degene met de licentie is de baas. Voor mij was het afgelopen zomer allemaal wel erg emotioneel en eerlijk gezegd is het nog niet echt afgesloten. Grootse plannen die ik had zijn voor nu in de koelkast gezet en blijft het voorlopig bij de vertalingen van Raging Swan Press.

Ik wil iedereen bedanken die de website bezoekt, het is fijn om te merken dat dit project nog steeds in een behoefte voorziet. Speciale dank aan een ieder die achter de schermen heeft bijgedragen en geholpen.


3 gedachten over “Het jaar zit er op

 • Ten eerste Frank beste wensen, voor jou en natuurlijk de site.

  OdM gezien een aardig jaar met een geweldige finale wat mij betreft (zonder het eigenlijk te willen bezit ik nu de Basisdoos plus de eerste 4 Selecta avonturen in een staat waar je in vinyl termen over zou zeggen near mind voor de avonturen en nieuwstaat wat de doos betreft)
  Net voor het sluiten van dit achterlijke corona jaar zit ik dus in een nieuw Boek van Avontuur weg te mijmeren…. ja alles zit er bij, Plattegronden van lotgevallen, Gevechtsformulieren, Documenten van Kracht, dobbelstenen set en dat voor 10 euro totaal pakket voor 60 euro inclusief verzendkosten…
  Ik had mij een slechter jaareind kunnen voorstellen

  Iedereen een goed 2020

  Beantwoorden
 • De beste wensen voor iedereen.

  Mogen 2022 een beter jaar worden dan de afgelopen jaren.

  Groetjes,

  Niels

  Beantwoorden
 • Aan iedereen een gezond (en avontuurlijk) 2022.

  Deze site blijft een aangename plaats om te vertoeven.

  Dit is nog steeds het geval, ook nadat veel van het geleverde materiaal opeens MOEST verdwijnen. Spijtig voor diegenen onder jullie die het oude ODM zo heel lang “levend” hielden, kunnen we daar blijkbaar niks aan veranderen. Het is wat het is, maar zelf heb ik er veel spijt van.

  De nieuwe bijdragen van Frank, Rodlofo, en andere “usual suspects” blijven echter fantastisch en je kan rond deze informatie als onderlegde Meester een heel avontuur uitbouwen.

  Dank voor alles aan iedereen,

  Günter

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *