hulpmiddelen

Schipbreuk: Benedendeks

De meeste hutten in een verlaten schip bieden weinig interessants, maar af en toe kan er iets ongewoons in worden aangetroffen.

  1. Zilverkleurige windgongetjes hangen in de deuropening van een officiershut. Koude, klamme uniformen hangen te vergaan aan de wanden, en op het onopgemaakte bed ligt een veel gelezen boek. Het boek vertelt het epische verhaal van Vilimzair Aralivar, ’s werelds grootste bard en legendarische piratenkapitein.
  2. Een gemeenschappelijke hut heeft zes perfect opgemaakte stapelbedden tegen twee wanden. Kleding en een klein aantal persoonlijke voorwerpen vullen netjes de kastjes naast elk bed (in schril contrast met de staat van de rest van het schip).
  3. Het interieur van deze kamer is verbrand en zwartgeblakerd, de verf is gebarsten en bladdert van de muren. Vaag gevormde hopen houtskool en as zijn alles wat overblijft van de inhoud van deze kamer.
  4. De deur naar deze kamer is geblokkeerd, het verwrongen hout van het schip verhindert een gemakkelijke toegang. Als het geforceerd wordt geopend, ontbreekt de kamer erachter; een gapend gat in de zijkant van het schip laat alleen de zee zien. Het karkas van een haai of een walvis drijft vlakbij en is al een bron van voedsel voor een verscheidenheid van andere zeedieren.
  5. Flikkerende oranje en paarse glyphs gloeien in de duisternis, en bieden een glimp van een tovenaars rommelige kamer. De vloer ligt bezaaid met puin; allerlei spreukonderdelen, zoals vleermuiskorrels en spinnenwebben, zijn door de chaos vermengd.
  6. Twee hangmatten zijn in elkaar gedraaid tussen de resten van gebroken meubilair dat is losgerukt van zijn beslag. Een lederen buidel die nog aan een haak hangt, bevat een uitgebreide collectie ongerepte zeeschelpen.
  7. Een enorme rots heeft een gat gemaakt in de zijkant van het schip, waardoor er water in de kajuit stroomt. Het onderzoeken van de rots onthult vreemde gravures en runen over een groot deel van het oppervlak.
  8. Een eikenhouten schrijftafel heeft overleefd wat de rest van het meubilair in deze kamer heeft verwoest. Er is een ongetekende brief op geprikt, gericht aan iemands verloofde. Het adres wijst op een huis in een nabijgelegen stad.
  9. Deze hut is verwoest door wat ook het schip heeft beschadigd. Alles van waarde is verbrijzeld, versplinterd of verzadigd met zeewater, hoewel een portret van een familie aan de muur intact en droog is.
  10. Relatief onaangetast door de ramp die het schip heeft getroffen, ligt een kleine schrijn op de vloer, omringd door ruw gesneden houten beeldjes die er omheen zijn verspreid. Een ontbindend lijk, het gezicht bedekt met een nat laken, ligt in een bed naast de schrijn.

Wil je meer?

Het materiaal in dit artikel verschijnt in 20 Things #48: Wrecked Ship van Rikh Hart en Steve Hood.

Leden van onze Patreon campagne kregen 20 Things #48: Wrecked Ship als dank voor hun geweldige steun. Word vandaag nog lid!

Een gedachte over “Schipbreuk: Benedendeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *