Franks hoek

Opgepast: Beloftes van LT Publications

OPGEPAST – Momenteel is dit een BETA-versie – Er zitten nog spellingsfouten, inhoudelijke fouten, woordenlijstfouten, ruwe lay-out en dergelijke in dit document. De volgende weken en maanden wordt dit boek via onze editors en feedback opgekuist..

Luc doet een belofte

Bij elke van de boeken uit de Klassiek-reeks staat deze waarschuwing, bij elk boek belooft onze Luc dat in de komende weken en maanden het boek zal worden opgekuist (je bent een Vlaamse uitgever of niet). Laten we eens kijken hoe dat opkuisen gaat…

Titel BoekBbegonnendagen verstrekenwekenmaand
Herberg ‘Het Zwarte Everzwijn’12-8-’2073210524
Het Woud waaruit geen terugkeer mogelijk is23-8-’2073110424
Het Schip der verloren Zielen33-8-’2073110424
De Zeven Magische Kelken43-8-’2073110424
Nedime, de Dochter van de Kalief52-8-’2073210524
Onder het Noorderlicht630-10-’21278409
De tocht door het Nevelmoer1219-1-’22197287
Pest aan Boord193-8-’2073110424
Dodelijke Wijn2019-1-’22197287
De Vloek van de Mantikor213-8-’2073110424
Heksennacht223-8-’2073110424
Het Land van het Zwarte OogS0119-1-’22197287
Opkuistabel LT Publications

Geen een van deze twaalf boeken heeft een update gekregen, niet na een week, niet na een maand. Zelfs niet na honderdenvier weken of 24 maanden. Acht van de twaalf (67{415abdd739027f5140276b59ed74800c6324a395b51d2ec5546b8ff4dc05b437}) is na twee jaar nog precies hetzelfde als in augustus 2020. Er is helemaal niks opgekuist door welke editor dan ook. Echt waar, twee jaar lang staat er dat het boek onderhanden genomen zal worden om spellingsfouten, inconsequenties en zelfs inhoudelijke fouten eruit te halen, dat de lay-out nog aangepast zal worden. En 104 weken later is er niks aangepast…

Hoe kan Luc ’s morgens opstaan en zichzelf in de spiegel aankijken?

16 gedachten over “Opgepast: Beloftes van LT Publications

 • Nu moet ik het toch even opnemen voor Luc.
  Zal wel wezen dat ik ook pappa bent, en aan vakantie zit… Luc is ook leraar, wat altijd veel werk mee neemt eind jaar en nieuwe jaar [exact de periode waar we nu in zitten].
  Ik heb het regelwerk van OdM5 besteld, wegens die drukte kwam die wat laat, en zonder dat hij dat moest doen deed hij er een avontuurtje bij omdat mijn bestelling wat laat was…..
  Ik had ook gehoopt op meer met OdM1/2 gebeuren, maar ik gun het ook even zijn tijd met zijn gezin… wat in vat zit (en processen zijn gaande) verzuren niet….
  Bij september zou je 100{415abdd739027f5140276b59ed74800c6324a395b51d2ec5546b8ff4dc05b437} gelijk hebben…. nu is eenmaal vakantie….. en een leraar blijf een leraar die ook verantwoordelijk is voor zijn klas

  Beantwoorden
 • Je mag het opnemen voor Luc, dat is heel aardig van je, met of zonder kinderen met of zonder vakantie.
  Hier gaat het ook niet om dat het vakantie is of dat er kinderen zijn die aandacht nodig hebben, mijn punt is dat er bij 8 boeken al twee jaar lang staat “De volgende weken en maanden wordt dit boek via onze editors en feedback opgekuist..”. Na hoeveel weken of maanden mag je dan verwachten dat het boek geheel of gedeeltelijk is opgekuist? Vier, acht, twaalf? Pas op wat je nu gaat antwoorden, want Luc heeft na 104 weken (dat zijn dus 24 maanden wat dan weer gelijk staat aan 2 jaar) nog helemaal niks opgekuist.

  Dat je het lef hebt om een belofte te doen en die dan twee jaar lang niet na te komen, dat is wat Luc doet. En dat heeft niks met vakantie of kinderen te maken.
  Die tekst moet daar weg, en aangepast worden in iets wat dichter bij de werkelijkheid ligt.

  De andere vier boeken wachten al meer dan een half jaar op een opkuising. Schrijf er niet bij dat over een aantal weken of maanden er een nieuwe versie komt als je dat helemaal niet kunt waarmaken.
  Idem met de Wetten, dat leek de goede kant op te gaan maar dat is ook al weer stil gevallen. Vier maanden sinds versie 3.1 en als jij gelijk hebt is het nu vakantie bij LT Pub en komt er op zijn vroegst dus in september iets.

  En je hebt helemaal gelijk dat mensen in het onderwijs hun vakanties dubbel en dwars verdienen (ook al werken ze tijdens die vrije dagen gewoon verder want het nieuwe schooljaar wacht op niemand).

  Beantwoorden
 • Rudolf Trost

  Tja, ik vrees dat Luc en Achim hun span- en werkkracht fel hebben overschat. Als ze zich nu hadden beziggehouden met hun vijfde editie- die aan een tè snel tempo nieuwe dingen publiceerd (ere wie ere toekomt) en de eerste editie hadden overgelaten aan de fansite (die daar veel meer voor geschikt is) inplaats van moeilijk te doen over publicatierechten waar niemand een stuiver aan verdient dan was er nu geen probleem geweest. Een hand uitsteken en een samenwerking voorstellen is echter 0nooit bij deze heren opgekomen. Ik begrijp dat iedereen een dagjob heeft maar dat neemt niet weg dat LT Publications zichzelf serieus in de voet heeft geschoten. Het besef dat er met vertaalwerk geen kreuzer te verdienen valt zal nu wel zo langszamerhand beginnen door te sijpelen. Spijtig voor Luc, maar de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen. De poorten van de hel openen echter voor kortzichtigheid en eigengereidheid.

  Beantwoorden
 • Dat heet in vaktermen “te veel hooi op je vork nemen” en ja daar ben ik het met je eens Frank, maar er zijn eenmaal elementen waar je never nooit niet rekening mee houd.
  Vakantie heeft in iedergeval richting OdM5 goed gedaan, er zijn [en mag toch stellen dat 5 de core is voor LT Productions] diverse nieuwe werken op drivethrurpg verschenen…

  Te veel hooi, ik denk dat Luc [ en Achim in zijn kielzog] dat met deze klassieke reeks inderdaad volbracht hebben, maar het blijf wel een hobby, het is geen Selecta of zo… dat moet ook in acht worden genomen… ik vind de vakantieperiode geen goede tijd om uitgaven te eisen… zeker als je weet dat iemand een baan en gezin ernaast bestiert, wel ben ik het eens dat ik ook gehoopt had ipv nog meer delen van HoME klassieke OdM deze zomer te kopen… maar zijt zo….

  Ik denk dat Luc zelf ipv vertaler meer de rol coördinator zou moeten nemen, dat zou beide edities ten goede komen …

  Beantwoorden
  • Het vertaalde avontuur dat gevorderd is is de Phileasson Saga, en men schijn Beastiaria 1 en 2 nu op Drivethrurpg te staan en is deel drie onderweg…. + een avontuur genaamd Niobabara’s Nalatenschap..
   Wel OdM5 versies allemaal…
   Maar er werd ook gewerkt….
   Natuurlijk gaat het ook om Wetten Van Aventurië hier, daar staat niets over in het FB bericht

   Beantwoorden
 • Ondanks ik jullie reacties op de site las heb ik besloten “monsters onder mijn bed” te bestellen bij Luc.
  Ik kreeg in eerste instantie reactie echter is er na ca 1,5 maand na betaling nogsteeds niets geleverd.
  Ik vind dit een kwalijke zaak. Ik wil niet van kwade wil uitgaan maar dit heeft daar wel alle schijn van…

  Beantwoorden
  • Idem voor mij Danny. Reeds in augustus besteld en nog steeds geen boek ontvangen. Maar wat ik erger vind: ik krijg via geen enkel kanaal reactie van zijn kant uit…

   Beantwoorden
   • Ik denk dat we gewoon opgelicht zijn… Ik denk dat die Luc Teunen niet eens bestaat en dat het een grote bedrieger is.

    Beantwoorden
    • Hoi Danny,

     Luc Teunen bestaat wel degelijk en is geen oplichter.
     Wat er wel aan de hand is, zoals Sjon hieronder ook zegt, dat Luc te veel hooi op zijn vork heeft genomen. En een normale lerarenbaan en een vertaalredactie bijeenhouden en zijn winkeltje plus nog een familieleven.

     Ik heb een e-mail gestuurd naar Luc met de vraag of hij hier wil reageren. Hopelijk heeft hij daar wel even tijd voor.

     Beantwoorden
 • Sjon Noordhoek

  @Danny ik ben bang dat de ambities van LT Productions groter is dan men aan ken.

  Ik heb een ongeveer gelijke ervaring met wachttijd (wel goed gekomen met een extra avontuur en twee kaarten van Aventurië) maar OdM5 zou toch paradepaardje moeten zijn, dus denk dat OdM/1/2/3 wel naast de ambities van al die andere kunnen… zucht deja vu

  Beantwoorden
 • @iedereen.
  Ik heb op de FB site van OdM5/LT Productions vragen gesteld, ten eerste waarom er bestellingen uit staan, meer kan ik niet, ben net als Frank niet het geweten van LT, ik ken Luc een beetje, en denk dat het meer te druk dan oplichting is, ik kreeg twee OdM5 kaarten (altijd fijn 1 extra)en ook nog een avontuur, als excuus…

  Even naar Frank, heb letterlijk gevraag of er nog een plan odm klassiek is… we wachten af

  Beantwoorden
 • Vandaag kreeg ik bericht uit Wommelgem en Luc heeft contact opgenomen met Danny en Jeroen. De bestellingen zouden nu klaar worden gemaakt.

  @Sjon, Luc schreef dat er een update aankomt van het Regelwerk, dat is aan de ene kant goed nieuws maar het laat ook zien dat alles bij LT Pubs een zaak is van de lange adem, de zeer lange adem.
  Ben benieuwd wat hij als antwoord op jouw vraag over de plannen voor Klassiek schrijft. Deel ze hier met ons, dat zou fijn zijn voor iedereen die geen Facebook heeft (zoals ikzelf).

  Beantwoorden
  • @Frank, meer dan dat er een update van het regelwerk komt weet ik ook niet.
   Ben hoofdzakelijk voor de openstaande bestellingen gegaan, vond dat ondanks drukte je minimaal wat je wel heb toch af hoort te handelen.

   Wanneer de update komt is mij niet duidelijk, had eigenlijk gehoopt ipv een update er een eindproduct zou zijn. Dat terzijde

   Beantwoorden
 • @Iedereen: het zou gewoon leuk zijn indien er een antwoord zou komen van Luc HIER op de site.

  Ik zou nu toch wel eens graag weten hoe het verder moet met het project ODM-Klassiek.

  Waarom moest hier alles verdwijnen indien er in het begin veel werd gepalaverd maar nu al maanden “windstilte” is!

  Dus een vraag aan Luc i.v.m. de toekomst/planning voor ODM-Klassiek … een woordje uitleg aub.

  Günter

  Beantwoorden
 • Sjon Noordhoek

  Gunter, ik denk dat (gezien ze wel met Odm5 projecten schijnen bezig te zijn, maar dat is voor de klassieke liefhebber geen must) het simpel is.
  Hoe en wat weet niemand buiten “Team Luc” weet hoe het er voor staat met reeks OdM-Klassiek. Ik vond het al een erg ambitieus plan 3 edities totaal opnieuw te vertalen terwijl ze allang vertaald waren. Ik snap best dat er rechten problemen zijn, maar een vertaling lijk mij uiteindelijk ongeveer het zelfde te zijn als je het hervertaald, leek mij dan een Trol kan je ineens Steenmens [wilde gedachten natuurlijk) gaan noemen om maar duidelijk te maken dat het nieuwe vertalingen zijn… maar schiet niet echt op, en dat is wat ik bedoel met te veel hooi op de vork…. tja

  Beantwoorden
 • Sjon Noordhoek

  Zo maar weer eens in de pen op Facebook gekropen…. nu hopen op echte antwoorden

  Quote “40w, da’s een hele periode dat “wij” vernomen dat het klassiek OdM 1 “De Wetten Van Aventurië” zou gaan worden.
  Dat was nog eens nieuws zeg, een spel dat mij al sinds het prille begin nauw aan het hart lig.
  Met nog meer enthousiasme vernam ik dat het OdM1.5 of ausbau set er ook in zou opgenomen worden…. wat een weelde, dat was nooit buiten wat fanzines na in het Nederlands verschenen.

  Langzaam komen de zelfde beelden circa 1985/86/87 terug, het is geen geheim dat mijn oude cluppie zelf maar aan het vertalen was geslagen en via DSA dozen en avonturen uit Duitsland te halen om niet te verzanden in de schamele 4 tot 8 avontuurtjes van Selecta.
  Nu kijk ik vol passie [en vuur] regelmatig op Drivethrurpg of er na 3.1 update al iets nieuws staat…. dezelfde desillusie van Selecta voel ik dan weer, geen update, inmiddels al 7 maanden. Sinds April ook weinig van Luc of Achim meer wat de stand is voor update 4 of beter hoe het staat met definitieve versie…
  Toen ik voor de zomer het OdM5 regelwerk las, was ik nog vol met “wow als het half zo goed er uit ziet ….”

  Ik hoop snel dat er via LT Productions/Luc en of Archim een update komt over de reële stand van Klassiek OdM zaken….

  MVG: Sjon Noordhoek” einde Quote

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *