hulpmiddelenRodlofo's hoek

Drie Ogers

De Oger, ook wel een menseneter genoemd, kan een lichaamslengte van meer dan drie meter bereiken: dit geldt voor zowel mannelijke als vrouwelijke exemplaren. Omdat Ogers niet van de zon houden, heeft hun stoere haarloze huid een krijtbleke kleur. Ze houden ervan om hun lichaam in te smeren met reuzel en dragen alleen een lendendoek. De typische ranzige Ogergeur wordt waargenomen door Elfen tot een afstand van 10 meter. 

Ogers hebben altijd honger en hun lievelingseten is mensenvlees. Daarom is het voor een held ook zinloos om te proberen met een Oger te onderhandelen, want het monster staat maar één doel voor ogen: namelijk hoe krijg ik de held zo mogelijk snel in de pan. Waar het wapens betreft geeft de Oger de voorkeur aan een zware met steensplinter beslagen knots, die hij met weinig behendigheid, maar wel met grote kracht, hanteert.

Standaard Oger

MO22AV6
LE40AW5
BW3Tp2d6 +4
UV60+Mk18

Oger Namen

Meestal loont het niet de moeite om een naam te geven aan een Oger, hij slaat de helden dood of zij slaan hem dood… Maar in sommige gevallen kan een Oger een leuk meesterfiguur zijn waarvan het de moeite leent om een naam te geven. Oger namen zijn haast onuitspreekbaar voor de meeste Avonturijnen, maar laat dat de vreugde niet drukken… Werp 1D20 op de horizontale lijn om een reeks naamdelen te vinden. Werp vervolgens 1D20 op de verticale lijn om het naamgedeelte te vinden. Oger namen bestaan uit 1D6 +2 (3-8) lettergrepen (inclusief apostrof). Herwerk elke combinatie die niet werkt of (t’) gek klinkt.

D201-23-45-67-89‑1011-1213-1415-1617‑1819‑20
1-5‘Ak‘G’n‘Gin‘Gol ‘GrakBardBe (l of t)Bor
6-10BrokBronD‘DrumDurDwinFimG‘
11-15Gar (h)GomGo (r of t)GrimGro (m of n)Gru (m of n)Ha (k of r)H(e)r
16-20Hu (n of r)Ket(h)Ko (l of r)MirN‘Qua‘Qu‘Uji

[Naam] de Genadeloze (Mannelijke Oger)

MOSLCHBELKUV
2210782161
LEBWAVAWTpMk
403652d6 +418
Uiterlijk310 halfvingers groot, enorm gespierd en met een vaak gebroken neus, draagt [Naam] een rafelige maliënkolder.
Persoonlijkheid[Naam] regeert de Piek Helm Goblins met een ijzeren vuist. Hij is een geweldenaar die geobsedeerd is door zijn macht en comfort, hij is waanzinnig dapper en houdt van muziek.
ManierenPeutert zijn neus en kauwt tabak waarvan hij het ‘sap’ dan uitspuugt zonder op te letten waar het goedje terechtkomt – en hij spuugt veel en vaak.
AchtergrondSlimmer dan de gemiddelde Oger wist [Naam] altijd al dat hij een bestemming had en hij heeft die verwezenlijkt door een slimme toepassing van extreem geweld.
Avontuurhaak[Naam] wil (nog) niet tegen de helden vechten – maar hen ze in plaats daarvan gebruiken als pionnen om zijn bondgenoten te verzwakken.
Uitrustingrafelige maliënkolder, tweehandig zwaard (eenhandig gebruikt)

[Naam] het Genie (Mannelijke Oger)

MOSLCHBELKUV
229 (16)7 (17)82161
LEBWAVAWTpMk
403652d6 +418
Uiterlijk307 halfvingers groot, enorm gespierd en met een vaak gebroken neus draagt hij een door roest aangevreten maliënkolder.
Persoonlijkheid[Naam] is dood, hij is vier jaar geleden overleden; nu is zijn lichaam het voertuig voor de geest van de zwarte tovenaar Xag [SL 16, CH 17]), wiens onverzadigbare zucht naar macht en enorme intellect [Naam] tot een stamhoofd heeft gemaakt.  [Naam] heeft geen eigen persoonlijkheid, maar Xag wordt gedreven door een onverzadigbare lust naar eten, wreedheid en sensuele genoegens zonder weerga. Hij heeft heel veel vijanden gemaakt tussen de humanoïden van de Wilderlands.
Manieren[Naam] knippert nooit met zijn ogen — nooit! Het is zenuwslopend om oog in oog te staan met deze Oger.
AchtergrondXag is ooit verslagen door een groep helden maar zijn kwaadaardige geest is weer opgeklommen uit de ingewanden van Dere om zichzelf te verzadigen op alles wat de oppervlaktewereld te bieden heeft – hij wil nu over een groot rijk regeren.
Avontuurhaak[Naam] wil de helden (nog) niet bestrijden, maar wil hen in plaats daarvan gebruiken als op te offeren pionnen om zijn tegenstanders te verzwakken en zijn ontluikende rijk te versterken.
UitrustingRoestige maliënkolder, duivelsvuist (eenhandig gebruikt, TP: 3d6 +3)

[Naam] de Onbegrepen (Mannelijke Oger)

MOSLCHBELKUV
228882262
LEBWAVAWTpMk
403652d6 +418
Uiterlijk313 halfvingers groot, enorm gespierd en met een vaak gebroken neus draagt hij een uit verschillende onderdelen samengestelde maliënkolder.
PersoonlijkheidDeze Oger zwerft doorheen Avonturië op zoek naar een beter leven – een leven verrijkt met muziek en zang; hij wordt daarbij stevig gehinderd door de reputatie die Ogers in heel Avonturië hebben. [Naam] is waanzinnig dapper en zijn brute aard wordt getemperd door een liefde voor muziek en bier.
ManierenPeutert zijn neus in publiek en kauwt tabak waarvan hij het ‘sap’ dan uitspuugt zonder op te letten waar het goedje terechtkomt – en hij spuugt veel en vaak.
Achtergrond[Naam] heeft zich als jongeling altijd misplaatst gevoeld in zijn haarloze en krijtbleke huid. De vernietiging van zijn clan door Garethiaanse ridders heeft [Naam] de aanzet gegeven om een nieuw leven voor zichzelf te zoeken.
Avontuurhaak[Naam] wil naar de stad om muziek te horen, liedjes te zingen en vrienden te maken. Zonder de hulp van de helden gaat dat meer dan waarschijnlijk uitdraaien op een gewelddadige ontmoeting.
UitrustingDrum, Maliënkolder (samengesteld uit verschillende onderdelen)

2 gedachten over “Drie Ogers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *