Geschiedenis

Het geheim uit het verleden

In de Morgenster verscheen een achtdelige feuilleton geschreven door ene R v.d. Sterren. Ook de tekeningen zijn waarschijnlijk van dezelfde persoon. Vandaag verschijnt hier aflevering 1 en de komende weken zullen de andere delen gepubliceerd worden. Als je nu al wilt bingen dan kun je de afleveringen in de Morgenster natuurlijk gewoon lezen, nummer 1 t/m 8. Bedenk dat het oorspronkelijk bijna een jaar duurde voordat de lezers van de Morgenster de afloop konden lezen. Nu weet het binnen twee maanden, alles gaat sneller tegenwoordig.

De afbeelding hieronder is gemaakt door DALL·E 3 op basis van de tekst van het avontuur. Over een paar weken weet je hoe goed dit past bij het avontuur.

Het geheim uit het verleden

Deel 1: De ontmoeting

door R v/d Sterren

Op een goede dag kwam ik in een herberg, in het plaatsje Eikelhoorn. Hier begint het merkwaardige verhaal. Ik zat in de herberg “de Molenwiek” op mijn gemak een appelwijntje te drinken, toen er een vrouw op mijn tafeltje af kwam lopen. Zodra ze wat dichterbij was gekomen, kon ik haar eens goed bekijken. Zij 1eek op een elf maar was het volgens mij niet, wie was zij? Daar kwam ik snel achter want zij stelde zich voor als Toelika van Grio tovenares. Zij ging aan mijn tafel zitten en ik liet de waard nog eens bij schenken. Nadat zij genipt had van haar drankje, vertelde zij mij dat zij van rijke ouders afstamde en dat er ongeveer 100 jaar geleden een ramp geschiedde. Ik viel haar in de rede en vroeg waarom zij dit allemaal aan mij vertelde en wat mij dat aanging. “Stil en laat mij uitspreken” zei ze met een krachtige stem “en doe niet zo onbeleefd.”
“Ga verder” zei ik geschrokken, “welnu het is niet in een paar woorden te vatten” en zij vroeg mij of ik niets te doen had, zoniet of ik met haar mee wilde gaan. Ik vroeg toen “waarheen”. . .

WORDT VERVOLGD…

2 gedachten over “Het geheim uit het verleden

  • Rinus heeft inderdaad de tekeningen ook gemaakt, heel veel tekeningen kwamen van zijn hand die in de Morgenster stonden.
    Het verhaal zelf was ook helemaal van Rinus zijn hand, met de nodige hoofdbrekens voor editor Ed Doorn hier en daar, knap dat hij het schreef, Rinus was laaggeletterd. Helaas is hij niet meer onder ons..

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *