monsters

De Mummie

mummie

Mummies zijn schijndode creaturen die door machtige tovenaars tot leven zijn gewekt. Hun verschijning lijkt op een half vergaan lichaam, dat door een bijzondere zalf en verband wordt geconserveerd. Zij zijn 1,80 – 2,50 m groot en duiken meestal in de buurt van kerkhoven,  catacombes en graven op. Mummies zijn heel sterk en kunnen alleen door magische wapens of toverspreuken overwonnen worden, maar voordien moet iedere held eerst een proeve van moed met succes afleggen, want anders schrikt hij zo van deze afgrijselijke grafbewoner dat hij op de vlucht slaat. Er is met normale wapens niets tegen mummies uit te richten; het enige probate middel is open vuur, dat bij een mummie 2D Trefpunten per spelronde veroorzaakt als hij ermee in aanraking komt. Wie door een mummie wordt verwond, loopt het gevaar een infectieziekte te krijgen (10{415abdd739027f5140276b59ed74800c6324a395b51d2ec5546b8ff4dc05b437} van de gevallen), die een dodelijke afloop heeft, als er niet een geneeskrachtige drank voorhanden is die de werking tegengaat, of als de ziekte niet door magie kan worden genezen.

Moed: 12

Levensenergie: 35

Beveiligingwapenuitrusting: 2 (normale wapens geen effect)

Aanval: 7

Afweer: 7

Trefpunten: 1D + 4

Monsterklasse: 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *