monsters

De Ork

Orken tweebenige monsters die er menselijke uitzien zijn familie van de goblins, maar ze zijn groter en gevaarlijker. De doorsnee ork is matig intelligent, heeft brede, gespierde schouders, een wijkend voorhoofd, een korte hals en heeft een dichte blauwzwarte tot donkerbruine beharing. Vrouwelijke orken zijn van de mannelijke te onderscheiden door hun lichtere lichaamsbouw en hun onbehaarde borst. Hoewel ze eigenlijk geen kleding nodig hebben, steken ze zich graag in kakelbonte stoffen. Orken vechten graag met de kromme sabel. In heel Avonturië kan men roofzuchtige orkenbendes tegenkomen; ze leven zowel boven de grond als in onderaardseholsystemen. Ze schuwen fel daglicht. Orken zijn van nature onberekenbaar. Het is kenmerkend dat in heel avonturië de uitdrukking ‘zo beminnelijk als een ork’ als een van de grofste beledigingen te boek staat.

Moed: 8

Levensenergie: 15

Beveiligingwapenuitrusting: 2

Aanval: 9

Afweer: 7

Trefpunten: 1D + 4

Monsterklasse: 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *