monsters

de reuzenamoebe

amoeba-3D-big

De reuzenamoebe behoort tot de zeldzame monsters. Slechts af en toe kan men ze tegenkomen in vochtige holen, ruïnes of grafgewelven. De reuzenamoebe ziet er van buiten net zo uit als de meer bekende eencellige amoebe, maar heeft een doorsnee van ongeveer drie meter. Hij ontwikkelt schijnvoetjes waarop hij zich vloeiend voortbeweegt en kan zelfs door de kleinste kieren. Hij komt maar langzaam vooruit en is voordurend op zoek naar voedsel, dat hij in welke organische vorm dan ook opneemt en verteert. Vaak kan men in zijn halfdoorschijnende lichaam nog een paar anorganische voorwerpen waarnemen, zoals wapens of waardevolle dingen. De reuzenamoebe is slechts met steekwapens of vuur te bestrijden. De held moet huidcontact met de amoebe uit de weg gaan, want om zichzelf te beschermen scheidt het dier een bijtende, giftige vloeistof af.

Moed: 7

Levensenergie: 40

Beveiligingwapenuitrusting: 0

Aanval: 12

Afweer: 0

Trefpunten: 1D + 3

Monsterklasse: 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *