monsters

Draken

draak3

Draken zijn er in veel soorten. De kleinste exemplaren zijn niet groter dan een krokodil, maar de grootste kunnen wel twee keer zo groot als een olifant worden. Ook het gedrag verschilt van draak tot draak. Er bestaan draken die vriendschap sluiten met een mens – meestal een tovenaar- en er zijn andere die zich voornamelijk met mensenvlees voeden. Draken leven nogal eenzelvig in rotsspleten, holen, verlaten kastelen, in de kronen van reuzenbomen of op bergtoppen. Draken verlaten hun standplaats maar zelden en dan nog voor korte tijd, want hier bewaren zij hun schat, de zogenaamde drakenschat. Een paar soorten draken zijn buitengewoon behendig in de lucht, andere zijn plompe onbeholpen vliegers en weer andere kunnen niet eens vliegen. Uit de grote hoeveelheid exemplaren stellen wij er u hier drie voor.

De holedraak

De holedraak kan weliswaar niet vliegen, maar desondanks is het een zeer gevaarlijk monster. Hij woont uitsluitend in natuurlijke, of zelf gegraven holen. De holedraak is een echte vleeseter en hij verslindt werkelijk alles wat zich binnen bereik van zijn klauwen bevindt. Alleen mensen, dwergen en elfen wil hij nog weleens sparen, maar dat doet hij alleen om te proberen losgeld van familie te krijgen. Een holedraak heeft het meteen in de gaten als iemand tijdens zijn afwezigheid zijn hol binnen dringt met het oogmerk om hem te beroven. Dan onderbreekt hij zijn jacht naar schatten en keert zo snel als hij kan naar zijn schatkamer terug. een holedraak wiens schatkamer is geplunderd en wiens hol overhoop is gehaald, levert uit pure woede de helft van zijn levensenergie in.

Moed: 18

Levensenergie: 80

Beveiligingwapenuitrusting: 6

Aanval: 17

Afweer: 12

Trefpunten: 2D + 4* Voor draken zijn bijzondere gevechtsregels van toepassing (drakenadem)

Monsterklasse: 70

Reuzendraak

Reuzendraken zijn de grootste en meest afschrikwekkende van de drakenfamilie. Zij hebben hun schatkamers meestal in kasteelruïnes of op ruwe bergtoppen. Met hun zes scherpe ogen (reuzendraken hebben drie koppen) kunnen ze zelfs de kleinste beweging waarnemen. Niets van wat zich in de omgeving afspeelt blijft voor hen verborgen. De meeste reuzendraken hebben een wonderlijke voorliefde voor schone maagden. Daarom komt er in vele avonturijnse gebieden een barbaars gebruik voor: om van de meedogenloze overvallen van een reuzendraak verschoond te blijven offeren de boeren regelmatig een maagd op die dan door de draak naar zijn schatkamer wordt gesleept. Er bestaan maar weinig Avonturijnse helden die een ontmoeting met een reuzendraak hebben overleefd. De laatste tijd wordt zelfs wel eens beweerd dat sommige exemplaren van deze drakensoort over bepaalde magische vermogens beschikken, maar dat is tot op heden niet bewezen.

Moed: 18

Levensenergie: 120

Beveiligingwapenuitrusting: 6

Aanval: 16

Afweer: 10

Trefpunten: 2D + 5 (maal 3)* (*zoals holedraak regel drakenadem)

Monsterklasse: 200

De Hazeldraak

Hazeldraken zijn verre familieleden van de draken. Het verschil is echter dat de temperatuur van het bloed van een hazeldraak maar 60 °C bedraagt en daarom kunnen ze met hun naar zwavel stinkende adem, die zij met stoten uit de neusgaten blazen, ook niet bijzonder veel schade aanrichten, maar wel alle kobolds en kabouters laten schrikken. Elfen, die een fijne neus hebben, vermijden elke ontmoeting met een hazeldraak. Zij kunnen de aanwezigheid van dit monster al op een afstand van vijftig meter ruiken. Hazeldraken worden 3 a 4 meter lang. De logge, worstachtige romp wordt door zes tot acht korte pootjes gedragen en gaat zonder verlengstuk over in hals en de staart. De huid is net zo schubbig als van een ‘echte’ draak en grijsbruin van kleur. tussen de schubben groeit roodachtige, borstelig haar. De kop van een hazeldraak lijkt op die van een krokodil, de neusgaten zijn heel groot; de ogen daarentegen heel klein en door rimpels en huidplooien omgeven. Hazeldraken wonen overal waar holen, nissen of verlaten bouwsels zijn. Meestal leiden ze een eenzelvig bestaan, maar kort na de paringstijd (dus iedere 13 jaar) ziet men af en toe een vrouwtje met drie opgroeiende jongen, een verschrikkelijke aanblik! In tegenstelling tot andere draken zijn hazeldraken niet plaatsgebonden en gaan graag op jacht naar schatten. Maar omdat ze zo weinig intelligent zijn, vergeten ze altijd waar ze de veroverde schat hebben verstopt en leggen steeds nieuwe schatkamers aan. Hazeldraken zijn vleeseters: zij houden zowel van aas als van mensenvlees.

Moed: 20

Levensenergie: 50

Beveiligingwapenuitrusting: 4

Aanval: 7

Afweer: 5

Trefpunten: klauwen: 1D, gebit: 2D, staart: 1D

Monsterklasse: 50

0 gedachten over “Draken

  • Regel drakenadem:
    iedereen die in gevecht is met de draak verliest elke gevechtsronde 1 BW-punt, omdat de drakenadem zijn wapenrusting aantast. Zodra de BW op 0 komt, verliest men 1 levenspunt per gevechtsronde.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *