monsters

De vleermuis

vleermuis

De vleermuis is een klein, tot vliegen in staat, zoogdier met grote oren en leerachtige vleugels. Typisch voor de vleermuis is het vermogen om door een radarsysteem van tonen die binnen het bereik van ultrasonore geluidsgolven zijn, hindernissen te ontwijken. Vleermuizen zijn nachtdieren en zijn bang voor licht en vuur. Zij jagen ’s nachts op insekten en keren bij het grijze ochtendlicht weer terug naar hun slaapplaatsen, die zich vaak in oude muren of holen bevinden. Daar hangen ze met hun kop naar beneden onder de zoldering en slapen de hele dag door. Vleermuizen komen in zwermen van enkele duizenden en zeker een paar honderd. De normale vleermuis (spanwijdte ongeveer 30 cm) is voor de mens ongevaarlijk, maar de reuzen of vampiervleermuizen zijn echte bloedzuigers met een spanwijdte tot 1 m en kunnen door hun beet vreselijke wonden veroorzaken, niet in het minst vanwege de ziektes die ze kunnen overbrengen.

Bijzondere gevechtsregels: Voor vleermuizen zijn bijzondere gevechtsregels van toepassing. Omdat deze dieren met hun gebit niet door zware kledij noch door wapenuitrusting kunnen komen, richten zij hun beten op de onbeschermde lichaamsdelen van hun slachtoffers. Als de beet van een vleermuis succes heeft (AV succesvol, AW van het slachtoffer mis) worden de SP meteen van de LE van het slachtoffer afgetrokken. Zijn uitrusting biedt geen voldoende bescherming tegen de beten van het dier. De strafpunten worden niet gedobbeld; ze zijn vastgesteld.

De scores van de vleermuis/reuzenvleermuis:

Moed: 5/10

Levensenergie 2/5

Beveiligingwapenuitrusting: 0/0

Aanval: 5/7

Afweer: 0/0

Strafpunten: 1/2

Monsterklasse: 1/3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *