monsters

De Weerwolf

weerwolf

Weerwolven behoren tot de lykanthropen, de rondwarende wezens. Lykanthropie is een ziekte die iedereen krijgt die door een lykanthroop is gebeten. Het slachtoffer van een weerwolf verandert bij volle maan zelf in een weerwolf, dat betekent dat hij een wolvenvacht krijgt en dat zijn gezicht wolfachtige trekken gaat vertonen. Zo’n weerwolf bezit een afschrikwekkend gebit en een bovenmenselijke kracht en wildheid. Op den duur verandert het uiterlijk van een lykanthroop permanent. D.w.z. de ogen worden geel van kleur, het hele lichaam wordt met een dikke vacht bedekt en de vorm van de schedel wordt zienderogen meer wolfachtig. Een weerwolf kan men het beste met zilveren wapens of met magie bestrijden. De bijtwonden die door een lykanthroop veroorzaakt zijn, kunnen door een geneeskrachtige drank worden genezen, maar om de verandering van mens in weerwolf tegen te houden is hele krachtige magie nodig.

Moed: 12

Levensenergie: 35

Beveiligingwapenuitrusting: 2

Aanval: 9

Afweer: 8

Trefpunten: 1D + 2*

Monsterklasse: 16

* Het slachtoffer van de beet van een weerwolf wordt zelf ook een weerwolf, als hij niet door een tovenaar wordt genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *