avonturen handoutsFranks hoekOdM 1OdM 2Rodlofo's hoek

De tombe van Agamemnon

Uit de rijke historie van Warhammer komt het volgende avontuur. Carl Sargent schreef “Death’s Dark Shadow ” in 1991. De vertaling is gedaan door onze aller Rodlofo. In dat boek staan meerdere korte avonturen en ook een zogenaamde “gazetteer”, een geografisch woordenboek of een gids die gebruikt wordt in combinatie met een kaart of atlas. Het bevat meestal informatie over de geografische samenstelling, sociale statistieken en fysieke kenmerken van een land, regio of continent. Helaas vind je de gazetteer niet in dit boek maar wel een spannende confrontatie met Agamemnon, als je Helden tenminste de moed hebben om zijn graftombe te onderzoeken.

Het avontuur leert je Helden om vooral eerlijk te zijn en dat is voor sommige lastiger dan voor andere, en soms zelfs is daar meer moed voor nodig dan bij het aanvallen van een grote draak. Je kunt de groep vervolgens rijkelijk belonen. Maar pas op, een ontmoeting met Agamemnon kan ook het laatste zijn wat een Held onderneemt. De dood is nooit ver weg in een graftombe!

7 gedachten over “De tombe van Agamemnon

 • Je kan het WFRP boek “Death’s Dark Shadow” (en vele andere eerste editie WFRP boeken) gratis downloaden. Zoek gewoon even op Google.
  Nu ik er finaal de brui aan geef vanwege andere RPG bezigheden nog het volgende advies voor geintereseerden:
  – Voor meesters die om een nieuw avontuur verlegen zitten, zoek eens onder “Dungeon Magazine.” een collectie D&D en AD&D avonturen geschreven door ware fans. Al wat je moet doen is de scores van de monsters en andere meesterfiguren adapteren naar OdM en je hebt er alweer een spannend avontuur bij.
  – Andere fantasy spellen hebben dezelfde opzet als OdM, enkel andere statistieken; maar dit is een euvel dat zeer makkelijk te verhelpen is, zoals ik hier verscheidene malen heb bewezen. En wie weet, misschien ontdek je wel iets nieuw om je rollenspel te verfijnen.

  Beantwoorden
  • Weer bedankt voor een mooie vertaling. Jammer dat je er finaal de brui aan geeft.

   Beantwoorden
   • Om het eens met Schwarzenegger te zeggen, “I’ll be back.” Mijn goed verstandhouding met nieuwe webmaster Frank en het feit dat al mijn criticasters zich nu bezighouden met de vermaledijde 5de editie hebben me overtuigd verder bijdragen te leveren aan de vernieuwde webstek. Hopelijk laten ook Johan (Thorwahler) en Jeroen (Enisoor) nog van zich horen.

    Beantwoorden
 • Bedankt voor deze informatieve blog. Ik heb net het spel Warhammer aangeschaft op aanraden van een vriend, ik ben op dit moment wat research aan het doen, het is allemaal nog nieuw voor mij, maar lijkt erg interessant en mooi om op te gaan in deze fantasywereld. Leuk om te lezen dat er ook kaarten en atlassen in het boek staan!

  Beantwoorden
  • Welkom Tom,
   Je zegt dat je Warhammer hebt aangeschaft en daar is niks mis mee maar deze website heeft als thema een ander regelsysteem namelijk dat van »Het Oog des Meesters«
   Bedenk dus dat alles wat je hier vindt nog moet omzetten naar de spelregels van Warhammer. Bij ons is een 1 het tegenovergestelde dan dat dat bij Warhammer is.

   Veel plezier met het rollenspel en natuurlijk mag je al het materiaal dat je hier vindt gebruiken voor eender welke variant.

   Beantwoorden
 • Voor Tom Hoekstra;

  Beste Tom, welkom in een grotere wereld. Ik heb intussen 4 edities van mijn favoriete rollenspel in mijn bezit en speel een combinatie van de eerste, tweede, en vierde editie. De derde () heb ik wel grotendeels in bezit maar dat is eigenlijk een veredeld bordspel met massas tokens en nood aan plaats.
  De vierde editie is mijn droom die is bewaarheid geworden. Het is wat de eerste editie had moeten zijn maar door restricties van Games Workshop niet mocht worden. Als jij er in slaagt enkele nieuwe spelers bij elkaar te sprokkellen en rond de tafel te krijen beloof ik je een zeer boiend en vermakelijk spel dat ver boven eender welk ander RPG uitsteekt – en ik kan het weten ik zit reeds sins begin jaren 80 in het wereldje en heb zowat alle watertjes doorzwommen.
  Als je behoefte hebt aan avonturen, laat me iets weten ik heb er een honderdtal liggen voor de eerste en tweede editie van Warhammer Fantasy Role-Play die wel wat werk nodig hebben om aan te passen naar de vierde editie, maar dat is slechts een zeer kleine inspanning. Veel succes, mijn beste.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *