De tombe van Agamemnon

Uit de rijke historie van Warhammer komt het volgende avontuur. Carl Sargent schreef “Death’s Dark Shadow ” in 1991. De vertaling is gedaan door onze aller Rodlofo. In dat boek staan meerdere korte avonturen en ook een zogenaamde “gazetteer”, een geografisch woordenboek of een gids die gebruikt wordt in combinatie met een kaart of atlas. Het bevat meestal informatie over de geografische samenstelling, sociale statistieken en fysieke kenmerken van een land, regio of continent. Helaas vind je de gazetteer niet in dit boek maar wel een spannende confrontatie met Agamemnon, als je Helden tenminste de moed hebben om zijn graftombe te onderzoeken.

Het avontuur leert je Helden om vooral eerlijk te zijn en dat is voor sommige lastiger dan voor andere, en soms zelfs is daar meer moed voor nodig dan bij het aanvallen van een grote draak. Je kunt de groep vervolgens rijkelijk belonen. Maar pas op, een ontmoeting met Agamemnon kan ook het laatste zijn wat een Held onderneemt. De dood is nooit ver weg in een graftombe!

Kaft boek De tombe van Agamemnon

3 gedachten over “De tombe van Agamemnon

 • 20 juni 2019 om 14:17
  Permalink

  Je kan het WFRP boek “Death’s Dark Shadow” (en vele andere eerste editie WFRP boeken) gratis downloaden. Zoek gewoon even op Google.
  Nu ik er finaal de brui aan geef vanwege andere RPG bezigheden nog het volgende advies voor geintereseerden:
  – Voor meesters die om een nieuw avontuur verlegen zitten, zoek eens onder “Dungeon Magazine.” een collectie D&D en AD&D avonturen geschreven door ware fans. Al wat je moet doen is de scores van de monsters en andere meesterfiguren adapteren naar OdM en je hebt er alweer een spannend avontuur bij.
  – Andere fantasy spellen hebben dezelfde opzet als OdM, enkel andere statistieken; maar dit is een euvel dat zeer makkelijk te verhelpen is, zoals ik hier verscheidene malen heb bewezen. En wie weet, misschien ontdek je wel iets nieuw om je rollenspel te verfijnen.

  Beantwoorden
  • 23 juni 2019 om 20:22
   Permalink

   Weer bedankt voor een mooie vertaling. Jammer dat je er finaal de brui aan geeft.

   Beantwoorden
   • 7 juli 2019 om 13:42
    Permalink

    Om het eens met Schwarzenegger te zeggen, “I’ll be back.” Mijn goed verstandhouding met nieuwe webmaster Frank en het feit dat al mijn criticasters zich nu bezighouden met de vermaledijde 5de editie hebben me overtuigd verder bijdragen te leveren aan de vernieuwde webstek. Hopelijk laten ook Johan (Thorwahler) en Jeroen (Enisoor) nog van zich horen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *