Franks hoekhulpmiddelenmeestersOdM 1tabel

D66 Op reis

Vorige week waren we op zee en in het havenkwartier vandaag blijven met beide benen op het vaste land. In een avontuur of campagne kan het voorkomen dat de Helden een lange afstand moeten overbruggen, tijdens die reis kan er van alles gebeuren. Er staan maar liefst dertig unieke gebeurtenissen in dit Meesterhulpboek, van een rustige dag tot ontmoetingen die nog lang gevolgen zullen hebben voor de groep. Met deze D66-tabel is de kans klein dat het een saaie reis wordt voor je Helden.

Kaft OdM boek Ontmoetingen op reis

Ook al komt het origineel uit de Warhammer-serie (Warhammer Quest) toch is het een echt »Het oog des Meesters« boek, want Rodolfo heeft niet alleen alle scores aangepast ook is er extra informatie aan toegevoegd over de Twaalf en andere Goden en zijn er zes bijzondere feestdagen beschreven. Alles om het voor de Meester makkelijk te maken.

Dit boek kan een Meester gebruiken bij het opzetten van een reis, om het te gebruiken als Toevalstabel tijdens een spelsessie is minder handig omdat niet alles mogelijk is. Gebeurtenissen vragen om specifieke randvoorwaarde, een sneeuwstorm bijvoorbeeld is niet altijd mogelijk, zeker niet als je Helden net door Nostria lopen tijdens de zomer. Sommige ontmoetingen maken de reis weer langer of korter en dat kan jouw plannen in de war gooien, al ben je dat wel gewend, je spelersgroep doet niets anders, imarite?

Laat je inspireren om de volgende verplaatsing van je Helden vol verrassingen te stoppen.

Volgende week blijven we wat langer stil staan op een locatie.

Een gedachte over “D66 Op reis

  • Je kan die sneeuwstorm natuurlijk ook vervangen door een gewone regenstorm met varierende sterkte en dezelfde (aangepaste) resultaten. Iedere zichzelf respecterende spelmeester weet een ongepaste gebeurtenis naar de eigen hand te zetten. Ook weet een spelmeester dat een goede voorbereiding 80{415abdd739027f5140276b59ed74800c6324a395b51d2ec5546b8ff4dc05b437} van het werk is – de rest is die vreemde mengeling van frustratie en plezier die dit spel zo memorabel maakt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *