OdM 1spelersgroepen

Wie kent RPGZ?

Op zoek naar meer kennis over »Het oog des Meesters« kwam ik achter het bestaan van een Magische Kluis. Deze is gevuld met boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Meer dan 1000 pagina’s zitten in deze waardevolle Magische Kluis. Gelukkig is de kluis niet op magische wijze vergrendeld maar staat wagenwijd open voor iedereen.

Weet iemand wie achter de groep Role Playing Games Zeeland zit? Ik zou heel graag met hun materiaal aan de slag willen gaan en het ook hier aanbieden. Ken jij, of ben jij, iemand van deze groep laat het me weten. Ik ben heel erg benieuwd wat hun bronmateriaal is, het lijkt er op dat het meeste vertaald werk is maar misschien is er ook eigen werk van deze Zeelanders bij.

Hoe dan ook, verdient hun noeste arbeid het om hier tentoongesteld te worden.

16 gedachten over “Wie kent RPGZ?

 • Natuurlijk ben ik bekend met deze groep. Deze noeste werkers hebben inderdaad tonnen OdM materiaal vertaald en gepubliceerd. Enisoor en Thorwahler zijn bij mijn weten ook op de hoogte van hun bestaan. Een ware aanrader voor iedere speler en vooral spelmeesters, en bovendien ook redelijk makkelijk omzetbaar naar andere systemen – zoals mijn geliefde Warhammer.

  Beantwoorden
  • Off topic eigenlijk, maar wat ik me plots afvraag: Komen Enisoor en Thorwahler nog soms langs op deze nieuwe stek?… En wat vinden zij van OdM 5?…

   Beantwoorden
 • Ik ken niemand van RPGZ, maar ben wel op de hoogte van hun fijne materiaal.

  Heel geschikt voor wie van OdM1 houdt en deze oerversie graag wil aanvullen / uitbreiden.
  Vooral ook voor wie graag zijn eigen settings en avonturen creëert, die kunnen afwijken van het huidige Aventurië.
  Wat minder geschikt voor wie zich liever scrupuleus aan het tegenwoordige OdM en Aventurië houdt.

  Maar voor elk wat wils, natuurlijk! Dit materiaal had zeker niet misstaan in een verdere uitbreidingsdoos van OdM1, indien ze niet met OdM2 waren begonnen.

  Persoonlijk hou ik het bij OdM/DSA5 voor wat Aventurië betreft, maar voor een snellere en minder gecompliceerde vlucht naar andere (eigen) fantasiewerelden die qua sfeer op (het oude) OdM gebaseerd zijn, is dit prachtig materiaal.

  Beantwoorden
 • Volgens mij stond er op de (oude) site al een link naar deze vereniging. Echter vond ik het een onoverzichtelijke site waarvan ik bij de meeste bestanden een melding kreeg dat het bestand niet geopend kon worden (kon ook aan mijn oude PC liggen).

  Ik moet zeggen dat het er nu beter uitziet dan ik me herinner.

  Beantwoorden
 • Aanvulling: voor zover ik kan zien zit er niet echt veel vertaald werk uit DSA2 of later bij (met dit voorbehoud dat het een flinke tijd geleden is dat ik me uitgebreid met dit materiaal heb bezig gehouden). Ik heb de indruk dat er veel mosterd bij allerlei fantasy rpg’s, films, boeken,… werd gehaald, gecombineerd met eigen fantasie en creativiteit. Puik werk!

  Beantwoorden
  • Als je de oude website wilt bezoeken dan kun je deze link gebruiken. De bestanden die daar aangeboden worden kun je inderdaad niet openen, ze stonden schijnbaar in/op dropbox.com maar nu niet meer. Ze hebben alles overgeplaatst naar Google Drive en dat is wat je nu ziet als je de website bezoekt.

   Beantwoorden
 • Heeft iemand die oude dropbox bestanden nog? Aan de titels te zien verschilt de inhoud deels van wat nu op Google Drive staat. Voor de volledigheid zou het dus misschien handig zijn om ook de oude Dropbox bestanden te vinden. Al hadden ze misschien hun redenen om sommige zaken te verwijderen / vervangen. 😉

  Beantwoorden
 • Wat de wereld / achtergrond betreft: Aan sommige titels te zien inspireren ze zich nu (zij het losjes) wat meer op het Aventurië zoals we het nu kennen dan vroeger. Ik zie in Google Drive in ieder geval minder namen van zelf verzonnen landen dan in de oude Dropbox-versie. Het zou dus kunnen dat ze zelf hun spelwereld wat veranderd hebben vergeleken met vroeger. Toch zou het fijn zijn de oude Dropbox-bestanden in te kijken, al was het maar ter vergelijking. En om de evolutie van hun spelstijl, voorkeuren etc. te zien.

  Beantwoorden
 • Hoi Frank, ik ken deze “spelersgroep” van hun website.
  En vond ze het spel op een bijzondere en zeker interessante manier benaderen. Zo heb ik al eens iemand van deze site hun “heldentypes” toegespeeld.
  En vooral omdat ze heel veel meer (net als Rodlofo) vanuit War Hammer karakters (alle gezohete humanoids) en regels gebruiken.
  Een zeer uitgebreide magie gebruikte.
  Ik had ze ergens op een harde schijf maar helaas is die gecrashed. Een heleboel sta wel op mijn Morgenster FB pagina.

  Ik vind de naam magische kluis wel grappig omdat ik toen het een jackpot vond…..

  Sjon

  Beantwoorden
  • Hoi Sjon,

   Hun magische kluis is inderdaad een jackpot, zo veel moois en interessants. Ik ben nu bezig met Heldentypes en kom er achter dat er dingen ontbreken in hun Magische Kluis. Tenminste, ik kan het niet vinden. Zo hebben ze het over “Rasmodule Over de Paard- en Stiermensen” en “de Volksmodule Het Volk van de Eeuwige Sneeuw“, maar zowel de Rasmodule als de Volksmodule kan ik niet vinden. In de kluis zijn verschillende series, een serie loopt van 1 t/m 6 een andere van A t/m D en dan nog een met Romeinse cijfers van I t/m V, maar daar mis ik II (lees: 2).

   Heb jij nog meer dan dat er nu in de kluis zit? Of iemand anders die dit leest, wie heeft er materiaal van deze spelersgroep?

   PS Je facebook pagina kan ik niet vinden, alleen maar boten die Morgenster heten.

   Beantwoorden
   • Ik heb diversen dingen toendertijd aan Esinoor (En nu hoop ik wérkelijk zijn naam goed gespeld te hebben) gestuurt ik zag ff snel dat ik misschien de bijlages nog kon terug hale nn via mail(maar ik ben druk ivm gezinsaciviteiten, voira ll trieste, dus druk)

    Deze kwamen van de oude site..

    Mijn tv link moet je even aan Jan vragen, op één of andere manier krijg ik hem niet via mijn telefoon gecopierd

    Sjon

    Beantwoorden
     • @Frank ik heb mijn oude bestanden die ik toen verstuurd heb (van deze RPGZ) naar je mail gestuurd… het zijn 8 mails. En gaan over diversen onderwerpen die zij toepasten met OdM.
      Ik hoor wel of je de rest ook wil…

  • Dat is nou jammer, ik heb geen Facebook en krijg daarom niks te zien ?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *