fanmateriaal

OdM 1 variatie: Monsters en de Wereld

Al eerder berichtte we over het werk van Erlend Van der Haegen, toen lieten we het eerste boek uit de serie zien, Het Boek van de Regels.

Vandaag kun je nog twee boeken downloaden.

Het Boek van de Wereld vertelt het ontstaansverhaal van Avonturië, de rijke geschiedenis die het heeft. De andere acht hoofdstukken behandelen alles van geografie, staatskunde tot religie en belangrijke inwoners. Meer dan tachtig pagina’s aan informatie.

In de eerste plaats is dit boek een verzameling van alle monsters die geïntroduceerd werden in de eerste 8 avonturen, die in 1985 voor het eerst uitgegeven werden (i.e. Het Boek van Avontuur t.e.m.
Door de Toegangspoort der Wereld) en de kleurrijke werelden daarin beschreven.
Bepaalde monsters zijn weliswaar aangepast om het spelverloop te bevorderen. Deze zijn aangevuld met een aantal verzinsels van onszelf en een hoop fabeldieren die herkomst hebben in mythes, sagen en legendes, maar ook volksverhalen en overleveringen.

kaft boek van de monsters

2 gedachten over “OdM 1 variatie: Monsters en de Wereld

  • Ik heb er gen idee van of Erlend nog actief is in het RPG-wereldje, maar ik heb erg goede herinneringen (en grappige anecdotes) over deze man. Deze boeken heb ik ooit in bezit gehad en domweg weggegeven (zucht). Leuk dat ze nu op deze stek staan. Het is een niet-officiele OdM wereld , maar wie daar problemen mee heeft moet maar doen wat Erlend heeft gedaan met het beschikbare materiaal en wat eigenlijk de eerte regel is van elk rollenspel: Het is jouw spel, dus aanpassen naar eigen versie.

    Beantwoorden
    • Erlend heeft zijn eigen RPG uitgegeven (Ambrosia). Ik heb het basisboek in mijn bezit maar nog niet echt doorgelezen. Ik weet niet hoe actief deze spelwereld momenteel is en of er nog vervolgen of avonturen verschenen zijn.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *