Franks hoek

Iets anders: taalonderzoekje

Even iets dat helemaal niks met het Oog des Meesters te maken heeft maar waar ik toch jullie aandacht voor wil vragen. Miet Ooms houdt zich bezig met de Nederlandse taal en doet regelmatig mini-onderzoekjes over hoe mensen in het taalgebied omgaan met de woorden.

Iedereen die Nederlands gebruikt kan meedoen, je hoeft niet iets gestudeerd te hebben. Voor haar is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen meedoen, hoe meer hoe beter inzicht ze krijgt. Dus help haar en beantwoord een paar vragen over een tiental woorden.

Mini-onderzoekje 19 Valse vrienden

De valse vrienden die ze onderzoekt gaan tussen de verschillende gebieden in het Nederlandstaalgebied, een verschijnsel wat ik zelf ook buitengewoon interessant vind.

Miet Ooms stopt de resultaten van haar onderzoek vaak in overzichtelijke kaartjes, ook dit onderzoek zul je over een tijdje terug kunnen vinden op haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *