Poll

Poll van de week

Ook al zijn hier genoeg avonturen te vinden, nieuw materiaal in het Nederlands is zeldzaam. Onze Oosterburen werken hard door en de Angelsaksische wereld heeft vele varianten waar nog steeds werk wordt uitgebracht.

De vraag van deze week is dan ook, als je nieuwe avonturen speelt in welke taal zijn die dan geschreven? Mocht je nog willen aangeven welk systeem (DSA, D&D, WFRP,…) dan kun je dat in de reacties schrijven.

Avonturen in het...
8 
×

Een gedachte over “Poll van de week

 • Wanneer ik nieuwe avonturen zoek vind ik mijn gading steevast in mijn uitgebreide ‘old school’ collectie uit het vermaarde ‘Dungeon’ magazine.
  Dit was een maandelijkse Amerikaanse publicatie met telkens 5 uitgewerkte avonturen – grotendeels voor een der werelden van Dungeons and Dragons, maar met af en toe ook eens een zijsprongetje naar iets anders. Na het lezen van zo’n avontuur schrap ik ongeveer de helft van de gevechten en monsters die te pas maar heel vaak ook te onpas komen opduiken en vervang andere mpnsters door zinnigere dingen. Natuurlijk zijn deze avpnturen in de Engelse taal geschreven en zijn ook mijn originele scenarios voor mijn eigen gemak in de Engelsr taal geschreven.
  Zoals men waarschijnlijk weet zijn mijn twee ‘go to games’ Warhammer Fantasy Role-Play en Call of Cthulhu, en komen het overgrote deel van mijn bewerkingen naar OdM dus uit deze rollenspel systemen. Dat dit heel wat voeten in de aarde heeft zal ik niet moeten vermelden. Ik houd van het grimmige, harde leven dat in deze spelen word beschreven. Het voelt allemaal ‘echt’ aan en hoe machtig je spelfiguur ook kan worden, de dood ligt steeds opnieuw achter de hoek.
  Ik ben ook het Duits machtig, en heb vroeger wel enkele meters duitstalige speeldozen en boeken van OdM in mijn bezit gehad maar heb die allemaal weggegeven om het rollenspel te helpen verspreiden.
  Als je niet verder wil kijken dan de uithaven van OdM beperk je jezelf enorm. Kijk gerust eens verder. Het Oog des Meesters laat zich als je weet waar je mee bezig bent tenminste erg gemakkelijk vanuit andere avonturen bewerken. Probeer het zelf eens en publiceer je noeste werk dan op deze stek. Misschien ontdek je een verborgen talent.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *