das Schwarze AugeOdM 1

Geschiedenis van Das Schwarze Auge

In 1984 begon het allemaal, de Duisters kwamen toen met »das Schwarze Auge« op de markt. Maar wat daarvoor gebeurde is zeer interessant. Het blijft altijd boeiend te horen welke toevalligheden er voor hebben gezorgd dat ons Oog des Meesters werkelijkheid werd. Want zoals altijd in de wereldgeschiedenis zijn het ego’s, bluf en geluk die het verschil maken.

In samenwerking met Ulisses Spiele heeft de Orkenspalter een documentaireserie gemaakt over het rollenspel “The Black Eye”. U kunt spannende interviews verwachten met de hoofdrolspelers, inzichten in de ontwikkeling, een of twee anekdotes en nog veel meer. Geniet van het 1e deel van de documentaire!

Orkenspalter TV is het youtube-kanaal van de bekende website orkenspalter, daar plaatsen ze vele video’s over van alles en nog wat. Deze documentairereeks is van eind december 2019,
Misschien weet je al veel van hoe het allemaal begon toch is het mooi om de mannen en vrouwen die erbij waren zelf aan het woord te horen.

Het is allemaal in het Duits – duh – en je kunt er ondertiteling aanzetten, die gaat meestal goed maar omdat het automatisch gegenereerd wordt is het niet altijd correct, zeker eigennamen blijven lastig voor de computer. Mocht je tijd hebben, je kunt een vertaling maken en die uploaden, zodat andere Nederlandstalige ook kunnen genieten van deze bijzondere serie.

2 gedachten over “Geschiedenis van Das Schwarze Auge

  • Prima ! Das werde ich mir sehr ger ansehn. Es wird sehr selten von Rollenspielen in den Medien geredet (und wenn doch, nur als es in Verbindung zu einem Verbrechen steht 🙁 )

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *