Poll

Poll van de week

Flim flam fluitser, Banbaladik of Nihilatio Gravitav, toverspreuken, alleen te gebruiken door magischbegaafde Helden. Misschien zit er in je groep zo’n speler of ben jezelf een tovenaar.

De vraag van deze week is, hoeveel spreuken & rituelen heeft jouw tovenaar?

Hoeveel spreuken & rituelen heeft de tovenaar?
3 
×

2 gedachten over “Poll van de week

 • Ik gebruik het niet officiele maar zeer diepgaande magiesysteem van de kleurenmagie. Dat maakt dat elke tovenaar anders is en laat heel veel ruimte voor persoonlijke aanpassingen, iets wat ik altijd erg goed heb gevonden in OdM 1ste editie. De 14 basisspreuken horen bij elke kleur te worden gebruikt, zodat er een systeem van magische scholen ontstaat waar deze spreuken een algemene basiskennis vormen die door elke tovenaar kan worden gebruikt. In dit systeem zijn er ook heel veel universele spreuken die per 100 AP een voor een kunnen worden aangeleerd. Dat maakt dat een tovenaar over heel veel spreuken beschikt die niet altijd gebruikt kunnen worden, maar die op een onverwacht moment precies dat kunnen zijn wat nodig is om een probleem op te lossen.

  Beantwoorden
 • Toentertijd waren er eerst alleen de Toverspreuken van OdM1 en een tovenaar had ze alle.
  Cor had een boekje gemaakt (wat dienst deed als magieboek) over de Tovenaar met alle beschikbare spreuken.
  Later toen wij eenmaal de magiedoos hadden aangeschaft was het hoe meer je aan de academie leerde (En een tovenaar ook werkelijk voor een periode beschikbaar was) hoe meer hij aan spreuken kende.
  Ik zelf heb nooit een Tovenaar gespeeld… Maar weet dat het ongeveer was hoe meer dukaten of diamanten hij investeerde hoe meer spreuken hij kon leren.
  Een echte academici dus

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *