Nuttige linkentabel

Handige links

Van Erik Traas kreeg ik het volgende setje links. Let op: alle website zijn Engelstalig.

In mijn zoektochten naar digitale oplossingen voor allerlei RPG zaken ben ik de volgende sites tegengekomen waar ik regelmatig inspiratie uit opdoe of zelfs schaamteloos gebruik van maak:

Erik Traas
Chartopia

“Chartopia is voor een deel de tabellen ontdekken (d.w.z. zoeken) deel creatie-tool (editor), deel spelvoorbereiding-tool voor willekeurige tabellen. Zie het als de Pinterest of Deviant Art van toevaltabellen.”
https://chartopia.d12dev.com/en/ 

donjon

Nog een verzameling toevalstabellen.
https://donjon.bin.sh/

Dungeons & Dragons Dice Roller

Een set met alle mogelijke dobbelstenen, D2, D4, D6, D8, D10, D100, D12 en natuurlijk ook de D20. Je kunt zoveel dobbelstenen rollen als je wilt plus ook nog een modificatie aangeven. En je kunt ook je eigen dobbelsteen definiëren, wil een D66 of een D7 het is allemaal mogelijk.
https://www.wizards.com/dnd/dice/dice.htm

Chaotic Shiny

“Chaotic Shiny is een generatorsite gericht op mensen die schrijven, spelen of leven in fantasiewerelden van hun eigen creatie. Kamp je met een writer’s block? Heb je snel een personage nodig? Je spelersgroep is zojuist een taverne ingelopen en je wilt dat het een beetje spannender is dan normaal? Wil je een setting met wat gedetailleerde religies vormgeven? Chaotic Shiny is de site voor jou.

Generatoren zijn onderverdeeld in grove categorieën op basis van wat ze verzinnen. Sommige, zoals de drank- en naamgeneratoren, zijn eenvoudig, terwijl andere, zoals de beschaving- en de pantheon-generators, veel gedetailleerder zijn. Als je een generator wilt die je hier niet kunt vinden, kun je je eigen maken met de aangepaste gen-bouwer, of voel je vrij om me een mailtje te schrijven met suggesties of feedback.

Veel plezier!”
http://chaoticshiny.com/index.php

The Monster Generator

“De MonsterGenerator (MG)laat een spelmeester toe om snel een exotische cast van wezens te creëren voor gebruik van eender welke rollenspelvariant. Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van de MG. Monsters gemaakt met de MG zullen, in tegenstelling tot traditionele RPG-vijanden, een scala aan onvoorspelbare aanvals- en verdedigingsmodi hebben; spelers zullen deze nooit eerder zijn tegengekomen. Het gebruik van de MG kan een bijna buitenaardse smaak geven aan een campagnewereld. Ook laat dit systeem spelmeesters toe om hun favoriete beestjes te archiveren met een gemakkelijk te gebruiken “genetische” code. Nieuwe wezens kunnen voor elk spel snel worden gecreëerd. Favorieten kunnen een vast onderdeel worden van het campagne-flora- en faunabestand van de spelmeester.”
http://www.witchboy.net/articles/rpg-materials/the-monster-generator/

De website is van Harvey Smith, een game designer, zijn site bevat nog meer interessante informatie, niet allemaal specifiek over Rollenspel maar des al niet te min interessant voor “gamers”.

Roll Dice Online

“Een gratis online random nummer generator of dobbelsteen simulator. Gooi een willekeurig aantal dobbelstenen met een willekeurig aantal zijden.”
http://www.roll-dice-online.com/

Een gedachte over “Handige links

  • Enkele prima links. Ik ben zinnens om via Skype voor mijn groep een ODM-avontuur te doen (onze spelavonden gaan voor onbepaalde tijd niet door) en zo is de dice roller een welkom item want niet iedereen heeft zijn eigen dobbelstenen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *