Franks hoekhulpmiddelen

Thuisisolatie: Tip!

Zowel in België als in Nederland zitten de meeste mensen nu thuis, in verplichte of zelfquarantaine. Wat te doen? Mocht je deze maand het even niet meer weten dan zou je kunnen helpen om een bestaand avontuur uit het Duits te vertalen naar het Nederlands. Ja maar, zeg je meteen, mijn Duits is niet zo goed. Wel dat is niet erg, want de dikke van Dale geeft de komende weken zijn woordenboeken vrij.

Is dat niet handig? En mocht je nog meer hulp nodig hebben, dan kan ik je DeepL aan raden. Je kunt stukken tekst online laten vertalen en je kunt ook hun handige tool installeren op je computer. Helemaal superhandig is dat je ook een word-document kunt laten vertalen, je krijgt dan de vertaling met de opmaak van het origineel. Het is allemaal gratis maar als je hier vaker gebruikt van maakt kun je ook overwegen om ze financieel te steunen door een abonnement te nemen, vanaf €9 per maand.

Dus mocht je de komende weken even niet meer weten wat te doen, pak een avontuur en ga aan de slag. En mocht je halverwege er mee stoppen, schroom dan niet om het je werk alsnog te delen, misschien dat iemand anders het wil afmaken. Ikzelf ben nu vol goede moed begonnen aan »Die Verschwörung von Gareth«, hopelijk binnenkort vertaald en wel te vinden op deze webiste.

Viel Spaß

2 gedachten over “Thuisisolatie: Tip!

  • Elmo Middel

    Ik hèb laatst iets uit het Duits vertaald en was al van plan het binnenkort op te sturen naar jullie.

    Beantwoorden
  • Goed ! Ik heb die franse versie van “die Verschwörung von Gareth” en het is werkelijk één van de beste avonturen !
    Laat ons hopen, dat ook de boeken van “het Oog des Meesters” gratis gesteld worden 🙂 !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *