das Schwarze AugeFranks hoekthe Dark eye

Een stoomcursus OdM (in English)

Een persoon onder de naam Doresh schreef een “Crash Course” over The Dark Eye aka Das Schwarze Auge en bij ons bekend als »het Oog des Meesters«. Het geeft een uitgebreid overzicht over ons geliefde spel. De schrijver is kritisch over de wereld van Avonturië en sommige opmerkingen zullen hard aankomen bij fans, hij maakt genoeg gemene en flauwe opmerkingen. Ikzelf vond het leerzaam om te lezen, de beschrijving van de verschillende volkeren is de moeite waard, zeker voor een Meester.

Mijn indruk is dat een Duitser deze Engelse tekst heeft geschreven, het lijkt erop dat hij zeer goed op de hoogte is van het spel in de originele vorm. Hoe het ook zij, neem eens een kijkje op de webpagina van deze “Crash Course”. Je zult het in het Engels moeten lezen, ik was begonnen aan een vertaling maar de bijna 40.000 woorden zijn een beetje veel van het goede om het er even tussendoor te doen. Maar laat een ander zich niet inhouden om het alsnog naar het Nederlands over te zetten.

De hele cursus was een serie die in delen op de website somethingawful.com verscheen en later bijelkaar is gezet op de website van inklesspen.com, de cursus vind je hier.

Veel leesplzier

2 gedachten over “Een stoomcursus OdM (in English)

  • Valt nog mee…weet er veel van.te veel. Een meester moet gebruiken wat nuttig is en odm heeft veel…dat alleen bewijst hij. Het blijft fantasie met een soms degelijke historiek en soms kwetsbaar door zijn eenvoud.

    Beantwoorden
  • Nog niet alles gelezen, maar de schrijver heeft een sarcastische doch interessante blik op OdM. Persoonlijk hou ik hier wel van.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *