Bijdragen Ronnie NijssenFranks hoekhulpmiddelenOdM 2

Speelhulp 1 de Goden van het Oog des Meesters

Het Boek der Goden is geen avontuur, maar een speelhulp. Het is bedoeld om voor u – of u nu een speler of een meester bent – een deel van Avonturië te openen dat van immens belang is voor deze wereld en haar bewoners: de godenhemel en haar dienaren, de gewijde. Hier leert u alles over de “Twaalf”, hun machtige tegenstander, de “Naamloze”, maar ook over Rastullah, de Heer van de Novadi’s, het wereldbeeld van de elfen en de cultus van de goblins…
Wij denken dat “De Goden” het meest Avonturische van alle tot nu toe gepubliceerde regelboeken is, omdat het de machtigen van die wereld met behulp van talrijke “bronteksten” zo levendig presenteert dat ze het echte, goddelijke leven krijgen.

Aldus de (vertaalde) tekst achterop de Duitse uitgave van »Die Götter des Schwarzen Auges«. Deze Speelhulp is geschreven in 1989 voor OdM2 maar ook te gebruiken voor OdM1, en is zowel geschikt voor Spelers als voor Meesters. Helden kunnen kiezen om een gewijde te worden of kiezen een God naar keuze die ze willen aanbidden en zo misschien een klein wonder te krijgen toegespeeld, dat kan altijd van pas komen, toch? Meesters krijgen de mogelijkheid om de onzichtbare hand van de Goden in een avontuur te betrekken, ten goede of ten kwade, dat is aan de Meester zelf.

Kaft De Goden van het Oog des Meesters

Ronnie heeft weer monnikenwerk verricht door dit meer dan zeventig pagina’s tellend boek te vertalen, ik heb het in de vertrouwde lay-out gezet en en passant wat type- en taalfoutjes eruit gehaald. Een werk als dit is extra lastig te vertalen omdat er termen worden gebruik die de Duitse schrijvers zelf verzonnen hebben, een vertaler moet dan erachter zien te komen hoe het precies bedoeld wordt en er een Nederlands equivalent voor vinden. Een niet te onderschatten klus.

2 gedachten over “Speelhulp 1 de Goden van het Oog des Meesters

  • Fantastisch boekdeel. Ik heb dat al vele malen gebruikt. Er gewoon in lezen was al wegdromen in avontururië. Top dat dit nu vertaald is. Nu ik moet zeggen die Duitse teksten lezen was niet echt een probleem. Integendeel als meester leerde je de taal, weliswaar met de specialekes. Waarmee ik bedoel, als je zulke zaken vindt op 2de hands en niet te duur…aanschaffen.

    Beantwoorden
  • Interessant boekwerk. Misschien moet ik me toch iets meer in de godenwereld gaan verdiepen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *