Franks hoekhulpmiddelen

Bijzondere dobbelstenen

Op Kickstarter is nog een week, sorry ik kwam er pas vandaag achter, een project voor wel zeer bijzondere dobbelstenen. LED-lampjes, bluetooth, oplader en een app, alles voor de bordspeler in de eenentwintigste eeuw. O, en een beetje prijzig, maar dat past ook wel bij deze tijd.

Het project heet Pixels – The Electronic Dice, en heeft de financiering al helemaal rond, het doel was $200.000 maar zitten nu al bijna tegen de 3 miljoen aan. Ze hebben dobbelstenen ontwikkeld met daarin LED-lampjes die oplichten nadat er gegooid is, met een app kan worden ingesteld wat er moet gebeuren, dit is superhandig want in alle andere rollenspellen is een 20 namelijk iets positiefs en is een 1 altijd pech, maar bij ons is dat precies omgekeerd. En mocht je als speler je eigen dobbelstenen hebben kun je er ook voor regelen dat ze passen bij jouw Held. Zo zou je een Aanvals-dobbelsteen kunnen maken die groen oplicht als de worp hoger of gelijk is aan jouw Aanvalswaarde.

De dobbelstenen hebben ook Bluetooth en kunnen gekoppeld worden aan een telefoon of laptop. Roll20, Foundry and D&D Beyond werken allemaal met de makers samen om ervoor te zorgen dat Pixels op hun platformen worden ondersteund. En ze zijn ook met Fantasy Grounds in gesprek. Mocht je zelf handig zijn met programmeren, ze hebben een API en op github lees je er meer over hoe je je eigen software kunt integreren met deze flikkerende dobbelstenen.

Een D20-dobbelsteen kost $39,- daar krijg je een doosje en een oplader bij. Voor een setje met 7 dobbelstenen ben je $199 kwijt. Let op er komen nog verzendkosten bij (indicatie: $11) en misschien ook nog BTW, dus houd er rekening mee dat je iets meer geld kwijt bent dan je in eerste instantie dacht. De levering is pas volgend jaar (maart 2022) en met 21.000 Backers kom je achteraan de rij als je nu meedoet, dus verwacht niet dat je op 1 maart al kunt gaan spelen met deze verlichte rakkers.

Een recensie over de dobbelstenen kun je vinden op de website van Ars Technica, met de mooie openingszin:
Oh, Kickstarter: the land of wild, wacky promises and broken dreams, where products that could’ve been imagined during a productive shower or a psychedelic trip can become a reality, logistics and physics be damned.
De schrijver had de eerste prototypes met bijbehorende kinderziektes.

Een gedachte over “Bijzondere dobbelstenen

  • Ik bezit al sinds het jaar 1992 een set dobbelstenen die de winkelier niet verkocht kreeg vanwege lelijk geel en mottig groen van kleur. Toen ik die set kocht zat ik in een Call of Cthulhu groep en toen de spelleider wie avond voor effect plots alle lichten in de spelruimte doofde, bleken mijn dobbelstenen licht te geven in het donker, tot grote hilariteit van alle betrokkenen. Spijtig genoeg is mijn oud-militair later die avond eerst krankzinnig geworden na het aanschouwen van Shub-Niggurath om daarna opgevreten te worden door de Dark Young.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *