AANKONDIGINGfanmateriaalOdM 1OdM 2www.hetoogdesmeesters.com

Hoopvol nieuws

Om in de toekomst geen problemen te krijgen met auteursrechten zal al het materiaal dat hier gepresenteerd wordt aan allerlei eisen moeten voldoen. Je kunt alleen maar een tekst en plaatje gebruiken als je er toestemming voor hebt en anders niet. Dat klinkt eenvoudig maar is het niet altijd. Wanneer heb je toestemming en hoe kun je het krijgen? Dat zijn de vragen waar we nu druk mee bezig zijn om er antwoorden op te vinden en om toestemming te krijgen om verschillende dingen te mogen gebruiken. Dat kost tijd, dus heb geduld.

Gisteren hebben we antwoord gekregen op een hele reeks vragen aan Ulisses. Binnen twaalf uur was er een uitgebreid antwoord van het Marketing Team. De toon en de inhoud zijn van dien aard dat we hier hoopvolle verwachtingen hebben op een positieve uitkomst, nee we mogen niet zomaar onze gang gaan maar we worden zeker niet compleet gedwarsboomd. Er komt nog een officieel antwoord, wanneer is niet bekend. Later meer hierover.

We zijn op zoek naar de mogelijkheid om de lay-out van de eerste serie te kunnen gebruiken, daarvoor zijn drie mogelijke rechthebbende: Schmidt, Spectrum en Selecta. En het is heel goed mogelijk dat de rechten heel ergens anders liggen. Als eerste is gisterenavond de vraag naar Spectrum gegaan. Ook over deze toestemming houden we jullie op de hoogte.

De titel is “Hoopvol nieuws“, en dat is helemaal terecht (denken we) maar verwacht niet dat we weer naar vroeger terug kunnen gaan. Net zoals in de rest van de wereld, komt er een nieuwe normaal. Hoe dat er uit gaat zien dat is, ook zoals in de echte wereld, nu nog ongewis. Maar wij denken dat er weer fanmateriaal zal komen, fanmateriaal voor het oude »Oog des Meesters«. Voor oude Meesters en de nieuwe garde.

2 gedachten over “Hoopvol nieuws

 • Dit klinkt al hoopgevend … een kleine stap voor DSA/ODM (en de publishers eraan verbonden), een grote stap voor de ODM-fan.

  Beantwoorden
 • Hoopvol is best het juiste woord.
  Ik lees toch in het antwoord een grote coulance in wat zij vinden wat kan.
  Het volledig on line zetten van scenario’s of regelwerk zal waarschijnlijk idd niet meer kennen, maar ik denk dat bv regels gebaseerd op (die tot mijn verbazing ook weg zijn) op bestaande regelwerk als ‘fanmateriaal” gezien word.
  Herzien van bestaande regels ook, ik denk dat het in die geest het word.
  Daarmee loop je LT Productions niet voor de voeten.
  Verder heb im er nog wel een gedachte over maar mijn slimheid is 19, die hou ik maar voor mijzelf

  Hoopvol mag van mij veranderd worden in “vol verwachting”

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *