AvonturenfanmateriaalOdM 1Tsadir's Hoek

De Vier Ruiters des Doods

In de lente van 1988 schreef de 16-jarige Jan Cocle een avontuur voor de Palantir Scenariowedstrijd en hij won zowaar met zijn inzending. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de Rollenspelconventie in Antwerpen later dat jaar en de avonturen werden gepubliceerd. Dat gebeurde met het avontuur van Jan in het eerste nummer van Just Imagine, de opvolger van Scryers’ kronieken, beide van Palantir zelf. Dat was maart 1989.

Nu 33 jaar later wordt het opnieuw gepubliceerd. Jan heeft het onder de scanner gelegd en naar de redactie gestuurd. Die het vandaag met trots aan de bezoekers presenteert. Huidige Jan ziet ook dat het avontuur her en der wat aanpassingen zou verdienen, dus aan alle Meesters die aan de slag willen met dit avontuur, pas gerust zaken aan, of het nu de boom en de apen zijn die zeer onwaarschijnlijk in Bornland zouden voorkomen of gelijk welk onderdeeltje. De vier ruiters des doods, biedt een mooie intrige waar de Helden niet alleen hun wapens te voorschijn moeten halen maar ook hun verstand moeten gebruiken.

De Vier Ruiters des Doods (pdf 3MB)

3 gedachten over “De Vier Ruiters des Doods

 • Mooi om mijn avontuur (ook met dank aan mijn coauteur Luc Depraeter voor delen van de inhoud en typ- en plattegrondwerk!) op deze site te zien!
  Ik kan niet wachten om de verbeterde/aangepaste versie te zien. Frank was zo vriendelijk om de grootste fouten eruit te halen en alles op een Word-documentje te zetten, zodat ik makkelijk de rest kon verbeteren, en ook inhoudelijk één en ander kon toevoegen en verduidelijken.
  Dus binnenkort staat hier waarschijnlijk een geüpdatete versie!

  Beantwoorden
 • Klein detail nog betreffende de inleidende tekst hierboven: het is Bornland, niet Boranland.
  Boran is namelijk een stad op het eiland Maraskan. En daar zitten wél apen… 😉

  Beantwoorden
 • Günter D'Hoogh

  Leuk om jouw verhaal ook eens te lezen, Jan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *