AANKONDIGINGandere role playing games

Roll Initiative Con 2023

Een half jaar gelden vertelde ik over het initiatief van Annemarie de Leeuw om in Nederland een heuse TTRPG conventie te organiseren. Alle varianten zouden welkom zijn, iedereen is welkom. Annemarie heeft hard gewerkt en heeft al genoeg tickets verkocht zodat ze met zekerheid weet dat de conventie doorgaat.

Roll Initiative Con 2023
Zaterdag 15 april 2023 Ewijk, Gelderland

Meer informatie kun je lezen op de website: Convention – Roll Initiative Con. Er is een lange lijst van sprekers en workshops. Een kaartje kost €12,50, dat lijkt mij een schappelijke prijs. Voor de meeste zal de locatie zelf, in het immer mooie Ewijk, een wat lastigere horde zijn. Maar dat moet je niet weerhouden om er naar toe te gaan. Neem eventueel je eigen of iemands ander kind mee want er is ook voor de kleintjes een programma opgezet.

Er worden ook avonturen gespeeld waar je aan meekunt doen, een Meester heeft een spel voorbereid en je hoeft alleen maar aan te schuiven. En je moet je even aanmelden, zodat niemand op de dag zelf teleurgesteld wordt omdat de tafel al vol zit, dus kijk snel of er iets tussen zit wat je leuk lijkt. Let ook op een speciaal spel, althans dat vind ik zelf, Ten Candles. Een avontuur dat door de spelers geschreven wordt, elke speler mag een scene beschrijven. Jammer dat het in het Engels gespeeld wordt, dat weerhoudt mij om mee te doen. Over Engels gesproken, de hele conventie is meertalig, met Nederlands, Engels en Duits sprekende organisatoren en vrijwilligers.

Mijn eerste indruk is dat er een hoop te doen is en ook onze vriend Luc is aanwezig met Het oog des Meesters, en een heleboel andere winkels, uitgevers en makers zullen er zijn. Ik ben onder de indruk van wat Annemarie de Leeuw voor elkaar heeft gekregen. En zoals dat met de jeugd van tegenwoordig gaat is er ook een discord server waar iedereen al met elkaar praat en de laatste info wordt gedeeld.

De exacte locatie is:
MFA ‘t Hart
Den Elt 17, 6644 EA Ewijk

MFA staat voor Multifunctionele accommodatie, geloof ik.

Een dingetje kan ik niet vinden, en dat is hoe laat de deuren opengaan en weer sluiten.

3 gedachten over “Roll Initiative Con 2023

 • Ik weet even niet waar ik deze moet plaatsen, maar zowel bij Luc als bij Ulisses Facebook kwamnik dit tegen.

  RIP Ina

  “Tot onze spijt moeten we meedelen dat opnieuw een auteur uit de lange geschiedenis van OdM heengegaan is.

  Ina Kramer zal wellicht in de herinnering blijven van menig fan vanwege haar erg sfeervolle avontuur “der Zorn des Bären” (De toorn van de beer).

  Ook haar prachtige romantweeluik over het woelige leven van Thalionmel, een van de beroemdste Rondraheiligen überhaupt, zal menigeen bekend zijn. (Die Löwin von Neetha & Thalionmels Opfer – De leeuwin van Neetha & Thalionmels offer)

  Maar wat misschien niet zo veel mensen weten: de prachtige streekkaarten van OdM2 en 3, die mee in de regiodozen zaten en die naast elkaar gelegd exact heel Aventurië bekleedden, zijn eveneens van haar hand. De illustratie toont een excerpt van de regiokaart van het Bornland, met daarop Ilmenstein (Ilmensteen) en Pervin, alwaar zich De toorn van de beer afspeelt.

  Sinds 2020 is Ina ook weer OdM-romans beginnen te schrijven voor FanPro. Deze zijn een soort van “buiten-de-reeks”-romans die door FanPro zijn uitgegeven. Bij de overdracht van de rechten van FanPro naar Ulisses, behield FanPro het recht op het uitgeven van romans van OdM, die echter officieel niet als canon gelden. (Greetja, Das Chimären-Komplott en Offene Rechnungen – Greetja, Het chimaeracomplot en Open rekeningen)

  Ina Kramer heeft Borons rust gevonden op 10 februari 2023 op 74-jarige leeftijd.
  Ze vervoegt zomede een keure aan te jong overleden OdM-giganten, zoals haar echtgenoot Ulrich Kiesow alsook bijvoorbeeld Jörg Raddatz, die een goede vriend van mij geworden was.

  Wij, de Nederlandstalige redactie, wensen haar nabestaanden erg veel sterkte toe.”

  Beantwoorden
 • De deuren gaan open om 9:00 en sluiten om 17:30
  Vendorroom is open van 10:00 – 16:00

  Tot de 15e iedereen 😀
  Annemarie de Leeuw

  Beantwoorden
 • Helaas, gaat het mij niet lukken om hier heen te gaan. Zaterdagen zijn altijd vol gepland met onder andere de zwemlessen van de kinderen. En tevens is het het weekend dat mijn moeder haar verjaardag viert.
  Maar het klinkt als een interessant initiatief. Hopelijk is het een succes en kunne we meerdere edities verwachten. Graag op een zondag en niet in het weekeinde rond 16 april.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *