AvonturenOdM 1

Nog een avontuur dat wel mag

Ik had negen avonturen gevonden die zeer waarschijnlijk aan alle eisen van LT Publications voldoen en dus hie rop de website mogen staan. Tsadir merkte op dat er nog wel eentje bij kon. Van het weekend het origineel onderhanden genomen en in de oude layout gestopt. Vanaf nu dus hier te downloaden en te lezen. Mocht je het avontuur in de oorspronkelijke vorm willen lezen, dat kan, zie daarvoor het bericht dat we vorig jaar plaatste.

Dit is het winnende scenario van de wedstrijd die werd uitgeschreven naar aanleiding van Palantirs tweede jaarconventie FANTASY WORLD. Het is geschreven voor OdM maar uiteraard mits score- en gebiedsaanpassingen compatibel met alle andere rollenspellen. Een avontuur voor het Oog des Meesters© voor 3-6 helden van graad 3-7.
Ontwerper: Jan Cocle en Luc Depraeter.

11 gedachten over “Nog een avontuur dat wel mag

 • Weer een mooi uitgewerkt avontuur. dank aan Tsadir & Frank

  Beantwoorden
 • Bedankt Frank om mijn oude avontuur in de goede oude lay-out te zetten!

  Beantwoorden
 • …En ook om mijn (en jouw) latere aanpassingen en verbeteringen in deze versie te integreren.

  Beantwoorden
 • Ik gooi de vraag er maar botweg gewoon in.
  Waarom vallen door “fans” geschreven avonturen onder the freaking copyright van LTP?, Niets heeft Luc nog Achim ooit met een Rotterdamse spelersgroep te maken gehad, en was er niet eens sprake van dat Achim nog Luc met LTP welke rechten dan ook te maken zou krijgen…. mensen kinderen zeg, deze avonturen zijn ouder dan OdM2 vertalingen van Achims oude cluppie.
  Een OdM setting? Lijk mij logisch, het IS GESCHREVEN ALS AVONTUREN VOOR HET OOG DES MEESTERS, dit soort aanvullende avonturen was ooit de basis dat er nu LTP überhaupt bestaat….
  Als niet officiële Morgenster woordvoerder krijg deze site mijn toestemming gewoon deze avonturen te plaatsen… tenslotte misbruikt LTP dezelfde morgensterren als referentie bron…. (en als één illegaal is us dat het ander ook)

  Beantwoorden
 • Beste Sjon,
  De zon schijnt, probeer daarvan te genieten.

  Wat wel of niet mag is afgesproken met Ullises, zij gebruiken ongeveer dezelfde regels als de uitgever van D&D. In het kort komt het hierop neer:
  Je mag alles gebruiken uit de wereld van Avonturië: personen, plaatsen, de geschiedenis, planten en dieren.
  Wat niet mag zijn de regels overnemen, je mag niet beschrijven hoe een gevecht speltechnisch gaat, je mag niet de waardes van een officieel OdM-monster geven, je mag niet uitleggen wat de werking van een OdM-toverspreuk is.
  Wat ook niet mag, is afbeeldingen gebruiken waar copyrights opzitten, dit is waarom ook fanwerk in eerste instantie is weggehaald. Want er staat vaak wel een plattegrond in het boek en plattegronden vallen buiten wat toegestaan is. Maar ook alle plaatjes ter illustratie en verfraaiing mogen niet, tenzij het rechtenvrije afbeeldingen zijn.

  Beantwoorden
 • Gelukkig is er nu AI om rechtenvrije en sfeervolle illustraties te bekomen (en heel oude illustraties zijn ook rechtenvrij). Wel veel “trial & error” met prompts, maar er zijn wel mooie zaken mogelijk, in verschillende stijlen.

  Beantwoorden
   • https://www.reddit.com/r/StableDiffusion/comments/wzj8kk/a_collection_of_sites_using_stable_diffusion_and/

    Bovenstaande link geeft een opsomming van heel wat sites, maar er is ook nog Midjourney, Bing Images, etc…
    Opgelet: Bing Images heeft heel strenge censuur (nog strenger dan ze zelf vermelden) die zich na een tijdje niet beperkt tot weigering om een afbeelding te creëren, maar je zelfs voor bepaalde tijd (of permanent?) uitsluit van het maken van gelijke welke nieuwe afbeelding.
    De sites in de link van Reddit zijn meestal iets vrijer, en sommige heel vrij. In elk geval geen kans op uitsluitingen daar.
    Er zijn meestal gratis opties, en betalende. Die laatste geven meer opties en meer snelheid.

    Beantwoorden
 • @Frank
  Blijf vreemd om rechten te nemen over dingen die niet van jouw zijn, en in principe geschreven zijn volgens de bedoeling… ik denk maar eens te overwegen aan Ulisses een Mail te spenderen of ze de basis wel snappen wat Selecta op de markt zetten… f@%€&@#€k D&D principe, this is not America (een Bowie classic)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *