andere role playing games

50 jaar Dungeons & Dragons

De laatste zondag van januari wordt gezien als de geboorte dag van Dungeons & Dragons. Dus vandaag het bericht dat onze voorvader Abraham gaat zien.

In oktober 1973 hebben Gary Gygax and Don Kaye hun bedrijf TSR opgericht om nieuwe spelregels uit te brengen voor wargaming, een regelboek zou in januari 1974 komen. De twee mannen brachten Dungeons & Dragons zelf uit omdat ze geen uitgever konden vinden die het spel wilde uitgeven.

De eerste regelwerken van Dungeons & Dragons: Rules for Fantastic Medieval Wargames Campaigns Playable with Paper and Pencil and Miniature Figures.

Verwacht dus dit jaar van alles om dit tiende lustrum te vieren. Maar bedenk dat de huidige uitgever, Wizards of the Coast (WotC) een slechte naam heeft opgebouwd door de fans aan te klagen met rechtszaken en boetes met strenge copyrights (klinkt bekend?). De liefhebbers roepen dan ook op om niet iets van hun aan te schaffen.

Lego doet ook mee: LEGO IDEAS – Blog – Winner Announcement – 50 YEARS OF DUNGEONS & DRAGONS! Wanneer het te koop is en hoe duur het zal zijn is nog niet bekend.

Hou je meer van likken, de Amerikaanse post brengt postzegels uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *