Günthers Hoek

Günter 1953 – 2024

Günter D'Hoogh

Günter heb ik leren kennen omdat hij wilde bijdragen aan de website. Dat was vier jaar geleden. In die tijd heeft hij ook materiaal aangeleverd van en vele reacties geplaatst over het spel waar hij van hield.

Twee jaar geleden overviel Günter mij om in een e-mail te vertellen dat hij leukemie heeft, opnieuw heeft, na 9 jaar waren de kankercellen terug in zijn lichaam. Het bericht liet me vanzelfsprekend erg schrikken maar Günter sprak met veel optimisme. Een zinnetje dat ik opvallend vond en misschien iets zegt over hoe Günter is was:

Ik schrijf/spreek niet graag over zulke dingen omdat ik niet wil overkomen als een “klager”.

Günter

Alsof vertellen dat je bloedkanker hebt gelijk staat aan klagen. Zonder hem echt te kennen dacht ik hier uit op te kunnen maken dat Günter iemand is die zelf niet van klagers houdt en vindt dat je gewoon door moet gaan. (ik kan het natuurlijk ook helemaal mis hebben met mijn karakterschets).

Van tijd tot tijd gaf hij een update over zijn ziekte en steeds verontschuldigde hij zich dat hij niet veel tijd aan de website had gegeven. Gelukkig had hij wel veel tijd voor de spelavonden met zijn vrouw en benoemde hij de steun die hij kreeg van zijn kinderen en kleinkinderen. Op 29 november 2023, twee maanden geleden, schreef Günter dat alles de goede kant op ging, tweemaandelijks controles zouden een vast onderdeel zijn van zijn leven, het enige nadeel dat hij noemde was de tremor. Ik was blij om dat te lezen, de ziekte leek overwonnen.

Er kwam maar welgeteld één tweemaandelijkse controle na dat mailtje.

Günter was altijd aardig en vriendelijk in zijn schrijven. Hij had zeker een mening, over het spel en over taal was hij het meest duidelijk. Hij was een liefhebber van het rollenspel, al vanaf het begin en is dat altijd gebleven. Hij hield van de oude versies, het oude OdM en het oude aD&D. Hij keek uit naar de heruitgave van de Klassiek Reeks en zeker naar het vernieuwde Regelwerk voor OdM1, de Wetten.

Als leerkracht in ruste Engels en Nederlands was hij zeer begaan met taal, we hadden het er vaak over. Een tweede hobby die we allebei hadden.

We zullen Günter missen en wensen zijn vrouw Kristel, kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe.

Dat de Twaalf over hem mogen waken


Twee boeken van Günter die op de website staan vind je hier:
Een campagnestad
Van AD&D naar OdM


5 gedachten over “Günter 1953 – 2024

 • Wat een triest nieuws…

  Mijn deelneming aan iedereen die hem kende.

  Zelf kende ik hem enkel via deze site, en heb hem helaas nooit in het echt ontmoet. Behalve misschien op één van de vroege Palantir-conventies tweede helft jaren 80, maar dan zonder elkaars naam te kennen.
  In het weinige contact dat ik met hem had, kwam hij me als heel mild en aangenaam over, en natuurlijk een grote kenner van allerlei games.
  Al was hij dan naar eigen zeggen één van de “ouderdomsdekens” van onze hobby in de Lage Landen, toch ging hij veel te jong heen…

  Beantwoorden
 • Tijl Uilenspiegel

  Moge de raaf van Boron zijn vleugels over hem uitslaan.

  Beantwoorden
 • Niels Snoijs

  Behalve incidenteel een mailwisseling en zijn bijdrage op de site kende ik Günter niet persoonlijk. Toch schrok ik bij het lezen van dit bericht.

  Ik wens al zijn dierbaren heel veel sterkte met dit verlies.

  Beantwoorden
 • Peter T'Sas

  Gunter was een stichtend lid van Palantir vzw. Hij was toen zeer enthousiast over Het Oog des Meesters en dat heeft hem niet meer losgelaten. Hoewel hij niet erg lang in de raad van bestuur van de vzw is gebleven, heeft dat eigenlijk geen enkele invloed gehad op het contact dat ik met hem had, ondanks dat we hem minder vaak zagen. Maar niks is waardevoller dan iemand die de hobby met zo veel passie ondersteunde. Rust in vrede Gunter. Mijn medeleven aan Kristel, de kinderen en familie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *