AvonturenOdM 1

Een lijstje met avonturen die wel mogen

Iemand stelde vorige maand op het Forum dat er geen werk meer te vinden is en daarin heeft hij helemaal gelijk. Dat wil zeggen, het is haast onmogelijk om een avontuur te vinden. Omdat er toch nog wel wat fan-materiaal moet zijn dat niet de strenge regels schaadt ging ik nog eens kijken. En kwam deze negen avonturen tegen die (hoop ik) voldoen aan de voorwaarde van de uitgever.

Het eiland Øyavnoe

Het mysterie van Basjabar

De ontvoerde prins

Kasteel Wederrots

De tocht naar het oude huis

De weg door het woud (originele versie)

De Laatste Wachter

Speurtocht door de Khomwoestijn

Quazirs toren

Update 2 juli

Er zijn nu tien avonturen te bewonderen op deze website.

De Vier Ruiters des Doods (originele versie)

4 gedachten over “Een lijstje met avonturen die wel mogen

 • Hier mag je ook het avontuur uit mijn jeugdjaren “De Vier Ruiters des Doods” aan toevoegen.

  Staat wel al op deze site, maar (nog) niet in de schatkamer met avonturen.

  Voel je vrij om er je onvolprezen klassieke lay-out op toe te passen (al hoeft dat niet).

  PS: kan er een optie voor privéberichten aan het forum toegevoegd worden? Dat maakt communicatie betreffende fanmateriaal onder forumgangers iets makkelijker, en meer ‘afgeschermd’. 😉

  Beantwoorden
 • Alle Morgenster avonturen mogen volgens mij ook…. geloof niet dat ene Ed Doorn iets met zowel LT Publications als Ulisses te maken had…. en gezien LTP zelf de Morgenster als referentie gebruikt… ….

  Beantwoorden
 • Beste Sjon,

  Helaas kunnen niet alle Morgenster avonturen hier beschikbaar gesteld worden. De reden: plattegronden. Ed Doorn heeft een paar avonturen gebaseerd op de Havena-doos en maakte gebruik van de plattegronden die daarbij zaten.
  Misschien dat ik nog een keer de boeken zal aanpassen door de kaarten eruit te halen en erbij te vermelden hoe een Meester aan de benodigde plattegronden kan komen en welke precies nodig zijn voor het betreffende avontuur.

  Beantwoorden
 • Was dat nu niet het principe van Selecta?
  Aan de hand van bv de Havena-doos zelf avonturen schrijven? Het lijkt mij raar om dat principe waar het Oog Des Meesters groot mee werd, eigen avonturen, ineens als non done af te doen bij inmiddels uitgever nr 4. (Ulisses mer gerekend)
  Daarbij staan de zelfde avonturen in de Morgensterren elders ook

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *