Afbeeldingen
-
AV-TIP :Het eerste verhaal van OdM – nu opnieuw uitgegeven door Ulysses.(Duits)
De uitgave zou een verderzetten zijn van het oorspronkelijke verhaal en OOK te spelen met de regels van OdM 1.0. Ik denk dat iedereen in de kelder van “Het zwarte everzwijn” de stap gezet heeft in de wereld “Avonturië”, de wereld van het Oog Des Meesters. Logisch daar het ook het eerste verhaal was…
-
Smaug
The Hobbit The Desolation of Smaug. Iets waar menig ODM fan zijn/haar inspiratie vandaan haalt.
-
Image Post
Image Post
-
Miniaturen
Miniaturen zijn een bruikbaar hulpmiddel voor de Meester om visueel de gevechtsrondes te begeleiden. Wie staat waar en welke held deelt mee aan een gevecht. Hier is een gevecht gaande tussen een hollebeer en drie helden. Deze tovenaar in dit voorbeeld begint alvast met een toverspreuk om het gevecht in te leiden.
-
De Kobold
We weten over de Avonturijnse kobold jammer genoeg alleen dat hij in verschillende groottes en verschijningen optreedt. Een heleboel zien eruit als hele kleine mensjes, weer andere als eekhoorntjes of onbeduidende aapjes. Kobolds hebben een zeker gevoel van humor, vooral als het gaat om het misfortuin van anderen. Hun grootste vermaak is leedvermaak. Veel kobolds…
-
De Goblin
Net zoals de ork, de oger en de trol, behoort de goblin hoe lelijk hij ook is tot de de op mensen lijkende monsters. Hij is er een goed voorbeeld van hoe de ontwikkeling van de mens had kunnen verlopen. Zowel mannelijke als vrouwelijke goblins worden ongeveer 1,50 meter. Omdat hun rode spaarzame vacht niet…
-
De Ork
Orken tweebenige monsters die er menselijke uitzien zijn familie van de goblins, maar ze zijn groter en gevaarlijker. De doorsnee ork is matig intelligent, heeft brede, gespierde schouders, een wijkend voorhoofd, een korte hals en heeft een dichte blauwzwarte tot donkerbruine beharing. Vrouwelijke orken zijn van de mannelijke te onderscheiden door hun lichtere lichaamsbouw en…
-
De Trol
Trollen bekleden een positie tussen reuzen en mensen. Ze worden wel vier meter lang en hebben een uiterst schonkige bouw. Trollen wonen graag in holen, maar ook wel in bossen of onder bruggen. een uitzondering op de regel vormt de steentrol, die nooit boven het aardoppervlak komt, omdat een enkele zonnestraal hem in steen doet…